Om de cijfers van jouw dossier te synchroniseren met Silverfin, moet je eerst een actieve synchronisatie-koppeling hebben.

Het toevoegen van synchronisaties met online software (cloud) is geheel gratis en vereist slechts een paar gegevens: voor Exact online hebben we een API-code nodig, voor Yuki een geldige toegangssleutel en voor Octopus een gebruikersnaam en wachtwoord geldige wachtwoorden. ( Online syncs kunnen enkel toegevoegd worden door een admin gebruiker binnen een kantoor! )

Synchronisaties met offline software (server) vereisen toegang tot de centrale server waar de bestanden worden opgeslagen waar we vervolgens een Silverfin-synchronisatietool installeren.

Hiervoor kan je best eerst contact opnemen met jouw Customer Success Manager (CSM) zodat wij dit voor jouw kunnen regelen.

Let wel!  Een server-installatie vereist onderhoud en is geen gratis feature. Meer informatie kan je opvragen bij jouw CSM!

Om de synchronisatie per dossier in te stellen dien je volgende stappen te nemen:

1: Ga naar het dossier en klik vervolgens op 'Dossier bewerken'.

2: Onder het tabblad "sync" klik je vervolgens op "sync instellen"

3: je komt dan in het scherm "synchronisatiescenarios"

Hier kies je of je gegevens uit het verleden wilt overschrijven, bewaren of synchroniseren vanaf een bepaalde datum. (hiermee kan je jouw financiële data uit het verleden bewaren)

Bij de koppeling van de synchronisatie dien je het volgende aan te leveren:

- type synchronisatie: hier geef je aan met welke software je wilt synchroniseren. Je ziet hier nog de naam van je boekhoudsoftware als deze koppeling is toegevoegd aan je Silverfin omgeving (vb. Yuki, ExactOnline, ExpertM, ...).

- synchronisatie-referentie: deze referentie is nodig om de gegevens van het gewenste dossier te importeren.

Voor de volgende boekhoudpakketten is dit de naam van de map op de server.

ExpertM

WIngs

Winbooks

Venice

VeroCount

Sagebob

Sage50

TopAccount

Adsolut

ORAS

Briljant

Popsy

Bij online boekhoudpakketten zoals ExactOnline, Octopus of Yuki is het niet nodig om deze referentie te kennen (maar die hebben ze wel), omdat het bestand automatisch in de vervolgkeuzelijst verschijnt. Je kan het vervolgens selecteren op basis van de naam of code die eraan is toegewezen in jouw cloud-boekhoudpakket.

De boekjaren en het einde van het eerste boekjaar worden automatisch ingevuld op basis van de gegevens die Silverfin ontvangt van de boekhoudpakket (indien deze niet correct in het dossier staan, kan je steeds contact opnemen met onze support om ze te laten aanpassen). Helaas is het voor sommige koppelingen niet mogelijk om de datums correct te importeren vanwege de synchronisatie koppeling. Hierdoor zullen wij de de startdata standaard  01/01/XX als default nemen.

Van zodra de koppeling gemaakt is dan verschijnen 2 draaiende pijltjes op de hoofdpagina van het dossier waarmee je dan de cijfers in het dossier kan synchroniseren.

We activeren elke nacht een automatische sync voor al onze actieve dossiers zodat je de volgende dag altijd de meest up-to-date nummers in Silverfin hebt.