Als je begint met mappen, raden we aan om de Silverfin Assistent te gebruiken. Dit is een functie die het mapping-proces automatiseert.

Eens de Silverfin Assistent geactiveerd is in je omgeving, kan je deze automatisch gebruiken in alle dossiers waar je mapt. Deze is beschikbaar in het Frans en het Nederlands. Als je slechts één van de twee talen ter beschikking wilt voor je omgeving, kan je CSM daarvoor zorgen.

Hoe kan ik een nieuw dossier mappen?

Indien de Silverfin Assistent geactiveerd is krijg je de knop ‘Mappingvoorstel’ te zien in het mappingscherm. Wanneer er nieuwe rekeningen moeten gemapt worden kom je automatisch in dit scherm terecht, of je kan er zelf heen gaan via ‘Rekeningen’ - ‘Mapping’.

Wanneer je hier op klikt wordt je doorverwezen naar de Standaardisatie Assistent. Dit ziet er zo uit:

Je zit automatisch in het tabblad van de niet-gemapte rekeningen. In het tabblad van de huidige mapping zie je rekeningen die eerder reeds gemapt werden. In dit screenshot is dit leeg omdat het de eerste keer is dat we mappen in dit dossier. Indien er niet-gemapte rekeningen zijn kom je automatisch in het juiste tabblad terecht.

In de lijst zie je links de originele rekeningnummers en -namen, en rechts het voorstel. Dit voorstel is gebaseerd op de mappinglijst die werd geselecteerd voor het dossier in de configuratie. Je kan het voorstel steeds aanpassen door met je cursor over de rekening te gaan en op het potloodje te klikken:

Als je hier op klikt zie je telkens de top voorspellingen die onze Assistent voorstelt, en ook de volledige lijst van andere rekeningen in de mappinglijst, zodat je kan afwijken van de voorspelling als je dat wilt.

Als je hier een rekening zou kiezen die volgens de Assistent te veel verschilt van het voorstel, omdat deze bijvoorbeeld een ander rekeningtype heeft, dan zie je de volgende melding:

Er komt ook steeds een potloodje naast, om aan te geven dat er een manuele aanpassing is geweest:

Verder zie je ook een waarschuwing als de Assistent niet helemaal zeker is van een bepaald voorstel:

Je kan ook steeds controleren welke transacties er op een bepaalde rekening worden gesynct, door op het plus-teken naast de rekening te klikken:

Dan zie je bijvoorbeeld het volgende overzicht:

Je kan dit steeds weg klikken door op het min-teken te klikken.

Wanneer je tevreden bent over de mapping, kan je deze opslaan. Bovenaan rechts op de pagina heb je de volgende opties:

Als je klikt op 'doorsturen' dan wordt je teruggestuurd naar het mapping-scherm in Silverfin, waar je de mapping moet bewaren. Je kan in Silverfin de mapping eventueel nog bewerken door rekeningnamen aan te passen edm, wat niet kan in de Assistent, die volledig de mappinglijst volgt.

Als je klikt op 'doorsturen en bewaren' wordt je doorgestuurd naar Silverfin, waar de mapping ook al bewaard is.

Je kan de actie ook annuleren, als je de Assistent wilt sluiten zonder de mapping door te duwen naar Silverfin.

Hoe pas ik de mapping aan als deze reeds is opgeslagen?

Je kan de mapping steeds aanpassen door in Silverfin naar het tabblad 'rekeningen' te gaan:

Hier kan je op de knop 'mapping' klikken:

Hier zie je opnieuw de knop 'Mappingvoorstel', zoals bij de initiële mapping. Hier kan je de huidige mapping controleren, en eventueel aanpassen:

Silverfin Assistent is steeds aan het bijleren, waardoor het soms zijn voorstellen aanpast. Dit zal je hier kunnen zien aan de hand van de volgende melding:

Je kan de huidige mapping overschrijven met het nieuwe voorstel door het vinkje naast dit symbool aan te klikken.

Je kan de wijzigingen opslaan op dezelfde manier, door bovenaan op 'doorsturen' of 'doorsturen en bewaren' te klikken.

In deze video krijg je een beknopte uitleg over hoe je aan de slag kan gaan met Silverfin Assistent: