Hier vind je alle nodige info voor het instellen van de sjablonen op kantoorniveau. Dit is voornamelijk van toepassing na een onboarding. In het implementatieproces van Silverfin ga je m.b.v. deze instellingen de basisstructuur van het werkdossier definiëren.

Een overzicht van alle beschikbare sjablonen kan je als admin raadplegen op kantoorniveau > Sjablonen

1. TOELICHTINGEN en REKENINGSJABLONEN

Om een eigen sjabloon te creëren heb je twee opties:

• Een nieuw sjabloon maken. Dit doe je door op de knop 'Nieuwe zelfgemaakte toelichting toevoegen' te klikken.
  • Een bestaande sjabloon aanpassen. Dit doe je door naast de bestaande sjabloon op het potloodje te klikken. In het volgende scherm kan je de code zien die het sjabloon bepaald. Dit kan niet bij sjablonen die door onze partners gemaakt zijn, enkel bij sjablonen die de tag 'Silverfin' hebben.

Indien je advies nodig hebt over hoe je aan de slag moet gaan met de code kan je terecht op de Silverfin Community.

2. RAPPORTEN

Wanneer je op kantoorniveau naar 'Sjablonen' gaat, zie je onder 'Rapporten' een lijst met standaardsjablonen. Je kan deze aanpassen door op het potlood-icoontje te klikken, of deze eerst kopiëren via het linkse icoontje en dan op de kopie verder werken.

In principe worden rapporten aangepast op maat van een dossier. In de praktijk zien we vaak nieuwe sjablonen ontstaan gedurende het gebruik van Silverfin welke op kantoorniveau worden geplaatst.

Wat kan een administrator doen op kantoorniveau (en niet op dossierniveau)?

1. Een sjabloon vergrendelen. Dit wil zeggen dat het rapport NIET aanpasbaar is op dossierniveau. Wijzigingen doorgevoerd in het sjabloon zijn dan ook meteen van toepassing voor alle dossiers, waar dit vergrendeld rapport actief staat.
  2. De rekening range definiëren. Zo worden automatisch de juiste rekeningen in een groep geplaatst op basis van het rekeningstelsel dat op jullie kantoor gebruikt wordt.
  3. Vaak maakt u een specifiek sjabloon op voor een klant in dat dossier en wil je dit in meerdere dossiers kunnen gebruiken. Hiervoor kan u eenvoudig op in je rapport op dossierniveau via "meer" kiezen voor "maak sjabloon". Het is wel belangrijk dat u ranges goed nagaat aangezien het rapport zich baseert op de range van dat specifieke dossier.
  4. Interactieve uitleg bij een groep rekeningen of formule

Bij een groep rekeningen of een formule kan je een woordje uitleg programmeren. Deze uitleg verschijnt als je op een bedrag klikt in een rapport. Hiermee help je klanten om te begrijpen wat de formule of groep rekeningen betekent.

Deze uitleg is niet specifiek aan een dossier en dus van toepassing op alle dossiers waar dat dat rapport actief is.

De uitleg voeg je toe in een sjabloon van een rapport bij het aanpassen van een rapport op kantoorniveau. Klik op het potloodje achter een formule of groep rekeningen en onderaan kan je dit toevoegen.

Dit is een actie die enkel een admin gebruiker kan uitvoeren. Als je deze rechten niet hebt, contacteer dan een admin gebruiker binnen jouw organisatie.