Het gebeurt van tijd tot tijd dat bij het opladen van een XBRL-bestand van de jaarrekening, waarin ook een pdf wordt toegevoegd (bijvoorbeeld van de algemene vergadering), er een foutmelding in Sofista verschijnt (zie afbeelding):

Zoals de fout vermeldt, zijn bepaalde tags ontdekt in het pdf-bestand (het doel van deze tags kan zijn dat de pdf wordt herkend in een scan systeem dat deze tags kan identificeren).

Helaas zijn deze aanwezige tags niet toegestaan voor een XBRL-upload. De enige oplossing die hiervoor beschikbaar is, is om de pdf op een andere manier op te slaan.

Hieronder staan de verschillende stappen hoe je dit kan doen:
Als eerste stap dien je te controleren of het pdf-bestand tags heeft. Dit kan gedaan worden in Adobe Acrobat Reader (Document eigenschappen - tabblad Beschrijving - zie hieronder): Als er Ja staat, dan moet je de volgende stappen volgen:

* Wijzig de instellingen van het bestand door een nieuw pdf-bestand te maken * ( zie afbeelding hieronder)

]Druk de pdf af en kies voor "Microsoft Print voor pdf"; hierdoor wordt een nieuw pdf-bestand gemaakt zonder de tags.

Deze nieuwe pdf moet weer in het dossier in Silverfin worden toegevoegd, en er moet nadien een nieuw XBRL-bestand worden gedownload.
Indien er nog vragen zijn gelieve hiervoor contact op te nemen met: support@silverfin.com