Een uniforme bundel definiëren gebeurt  op kantoorniveau. Een administrator kan onder 'Stijlen' meerdere bundels (=stijlen) definiëren die achteraf van toepassing zijn voor alle dossiers. Concreet gaat dit over de INHOUD van de bundel. Bijvoorbeeld "Wat moet er in de (jaar)bundel staan?"

Hoe pas je een stijl aan?

Onder 'Stijlen' kan een admin via het potloodje de stijl aanpassen.

Vervolgens kan je de INHOUD aanpassen om de bundel samen te stellen.

Vervolgens kan je de samenstelling van de bundel volledig zelf definiëren door de blokken aan de rechterzijde naar links te slepen. Dit is als het ware het 'model' voor de stijl, achteraf kan deze stijl toegepast worden in eender welk dossier.

Volgende zaken kan je in een bundel toevoegen op kantoorniveau (je kan dit steeds per dossier nog specifiek aanpassen):

• Rekeningen: Dit betreft de details (=uitleg) van de rekeningen. Concreet worden alle details gekoppeld aan de door jouw gedefinieerde rekeningen geëxporteerd. Je kan hier een specifieke range ingeven bv.: 404,444,49,179. Wil je gewoon alle details zien voor een bepaald dossier? Geef dan de range 1,2,3,4,5,6,7 in.
  • Rapport: Dit betreft de rapportsjablonen. Je krijgt de keuze uit de beschikbare sjablonen zoals je deze ook ziet onder 'Sjablonen'.
  • Document: Indien je een extern document wenst op te laden dat ook in de bundel moet verschijnen zoals een afschrijvingstabel kan je dit hier definiëren. Je sleept de blok naar links en typt vervolgens het te verwachten document. In een dossier krijgt een dossierbeheerder duidelijk te zien welk document je daar dient toe te voegen.
  • Tekst: Dit zijn de tekstsjablonen welke beschikbaar zijn in Silverfin. Concreet gaat dit over de wettelijke verslaggeving.
  • Correcties: De correctieboekingen die in Silverfin werden doorgevoerd, kunnen ook aan de export worden toegevoegd.
  • Communicatie: Alle communicatie binnen een klanten-dossier kan toegevoegd worden aan de export.

Bij ieder blok dat wordt toegevoegd heb je de keuze om een  titelblad voor deze sectie te voorzien, en voor sommige onderdelen ook om de footer / header al dan niet te tonen in de export.

Bij het rekeningen blok zal je ook een  paperclip icoontje zien staan. Wanneer dit zwart gekleurd is, betekend dit dat de documenten die aan de rekening werden toegevoegd als toelichting ook zullen worden toegevoegd als bijlage in de bundel. De bijlages worden steeds onderaan de export toegevoegd. Indien je dit niet wenst, klik je op het icoontje om dit af te zetten.

Vergeet de inhoud van de bundel niet op te slaan wanneer u deze hebt aangemaakt. Dit kan via de groene knop bovenaan "Export Stijl bewaren".

Wil je een aanpassing doen aan de lay-out van een stijl, dan kan dit bij de "Geavanceerde instellingen".

Hoe maak je een nieuwe bundel/stijl?

Een nieuw stijl maken doe je best door op "Stijl toevoegen" te klikken of door een bestaande stijl te kopiëren en verder aan te passen. Zo ben je zeker dat alle layout instellingen mee worden opgenomen. Dat kopiëren doe je door op het icoontje naast de stijl te klikken (glijd met je muis over de stijl om de icoontjes zichtbaar te maken).

In volgende masterclass kan je wat bijkomende informatie terugvinden over het aanmaken van stijlen op kantoor niveau.