Wat is Single Sign On en hoe kan het jou als gebruiker helpen?

SSO wordt gebruikt om het inloggen tussen meerdere platforms te vereenvoudigen. Dit betekent dat je als gebruiker maar één keer hoeft in te loggen met bepaalde inloggegevens en dat je met deze inloggegevens ook bij andere applicaties kunt inloggen.

Wat is het voordeel van SSO?

Het voordeel van Single sign-on is dat de admins zelf de gebruikers beheren. Bijvoorbeeld wanneer iemand stopt met werken bij jullie zet je die persoon op inactief in jullie single sign-on oplossing en dan kunnen ze nergens meer inloggen waar jullie single sign-on gebruiken. Dan weet je dat die persoon niet meer kan inloggen zonder onmiddellijk de gebruikers te gaan aanpassen in alle software die jullie gebruiken.

Daarnaast hebben de gebruikers minder paswoorden als je met dezelfde single sign-on kunt inloggen op verschillende sites en hebben jullie zelf onder controle of er bepaalde extra parameters in acht genomen worden (bijvoorbeeld enkel kunnen inloggen van op kantoor etc.).

Hoe kan ik dit instellen voor mijn kantoor?

Je moet ervoor zorgen dat jouw IT-afdeling contact opneemt met de Silverfin SSO-experts om dit op te zetten. Lees het document onderaan toegevoegd voor meer informatie.

Wij kunnen dit opzetten voor :

1) Azure AD

2) Open ID connect

Neem gewoon contact op met jouw CSM en die zal erop toezien dat onze technische collega's in contact komen met jouw IT-beheerder.

Hoe werkt het als het eenmaal is ingesteld?

Je kunt gewoon doorgaan met het toevoegen van een nieuwe gebruiker!

Let wel! Eens je SSO gebruikt om in te loggen, moet je omwille van veiligheidsredenen steeds met SSO moet inloggen in Silverfin. De gewone methode, via e-mailadres en wachtwoord, zal dan niet meer lukken.