Hoe kan je verbinding maken tussen Octopus en Silverfin? Of is de synchronisatie reeds aanwezig, maar heb je hier vragen rond? Dit artikel kan je hierbij verder helpen.

Spring onmiddellijk naar het juiste onderwerp:

Hoe kan ik de synchronisatie opzetten met Octopus?

Octopus is een cloud-boekhoudpakket. Om een verbinding te leggen met dit pakket hebben wij de inloggegevens van een account nodig die in Octopus de volledige toegang heeft tot de dossiers die je wilt synchroniseren.

Op dit moment is het niet mogelijk deze zelf toe te voegen in Silverfin. Voor een veilige verzending van deze gegevens, adviseren wij om gebruik te maken van een van de onderstaande tools om ze naar je CSM te sturen of naar support@silverfin.com. Wij maken deze synchronisatie aan voor jou.

Om de gebruikersnaam en paswoord veilig door te geven gebruiken wij de website Pwpush.com.

Uiteraard is het ook mogelijk om andere tools naar jouw voorkeur te gebruiken, zoals bijvoorbeeld: Transfer.pw, Saltify.io, Password.link,...

Ik heb een foutmelding tijdens het synchroniseren, wat nu?

Wat je kan controleren hangt af van de foutmelding die je ontvangt. Hieronder overlopen we de meest voorkomende:

We konden geen toegang krijgen tot uw gegevens in Octopus met de inloggegevens die gebruikt worden door deze synchronisatie. Zorg ervoor dat je de juiste synchronisatie-referentie hebt gebruikt en dat de Octopus-gebruiker die deze synchronisatie heeft ingesteld van het type 'Hoofd-gebruiker' is, en geen 'Sub-gebruiker'.

Wanneer je deze foutmelding hebt kan je 3 zaken controleren:

• Controleer zoals de foutmelding aangeeft dat de Octopus gebruiker, die gebruikt is om de synchronisatie op te zetten hoofd-gebruiker is, en geen sub-gebruiker. Wanneer je op dit moment werkt met een sub-gebruiker, dien je deze, indien mogelijk, aan te passen naar hoofd-gebruiker of ons te contacteren met de gegevens van een hoofdgebruiker om een nieuwe synchronisatie op te zetten.
  • Controleer of de 'Webservice' aanstaat voor dit dossier. De Webservice maakt het mogelijk voor Silverfin dit dossier te kunnen synchroniseren. Zonder krijgen we geen toegang tot dit dossier.
  • Controleer of je de juiste referentie hebt gekozen tijdens het opzetten van de synchronisatie in het dossier.

Voor vragen rond de 'webservice' van Octopus kan je steeds Octopus contacteren.

De volgende transactie is toegewezen aan de periode xx/xx/20xx, maar die periode bestaat niet in Octopus: account key "rekeningnummer", bedrag van de boeking "bedrag", en documentgegevens "xxxxx". Gelieve het toe te wijzen aan een geldige periode in Octopus.

Zoek de transactie op in Octopus om de boekingsdatum en vooral de boekingsperiode te controleren. Controleer of deze in een geldige periode in Octopus is toegewezen. Pas de boekingperiode indien nodig aan of maak de periode in Octopus aan als deze nog niet bestaat.

Lijkt alles juist te staan in Octopus? Laat dit eventueel ook even nakijken door de support van Octopus of contacteer Silverfin support met een transactiehistoriek vanuit Octopus, van deze rekening.

Verkeerde gebruikersnaam en/of wachtwoord voor dit bestand. Controleer je Octopus-inloggegevens!

De gebruikersnaam of wachtwoord dat we in Silverfin hebben is niet (meer) juist. Contacteer Silverfin support om de gebruikersnaam en/of wachtwoord aan te passen. Hiervoor stuur je best jouw gebruikersnaam door met het (nieuwe) wachtwoord. Tip: doe dit op een veilige manier via bijvoorbeeld Pwpush.com, Transfer.pw, Saltify.io, Password.link of een eigen tool naar keuze.

Er is iets fout gegaan tijdens het ophalen van gegevens uit Octopus. Probeer het opnieuw, en neem contact op met Silverfin support als de fout zich blijft voordoen.

Deze foutmelding kan veel oorzaken hebben, we raden aan hierbij opnieuw te proberen. Lukt dit niet onmiddellijk opnieuw? Wacht even 30 minuten tot 1 uur voordat je opnieuw probeert. Als de foutmelding aanhoudt, neem dan contact met ons op.

De foutmelding die we krijgen is "Ongeldige bestandscode". Dit geeft aan dat we geen toegang hebben tot het bestand in Octopus. Octopus heeft een 'Webservice' functie die je moet inschakelen voordat je het bestand kunt laten synchroniseren met Silverfin. We raden je aan contact op te nemen met Octopus indien je niet weet hoe je Webservice kunt inschakelen.

Controleer of de 'webservice' voor dit dossier in Octopus aanstaat. Wanneer deze aanstaat, controleer je best ook even de rechten van de Octopus gebruiker. De gebruiker dat gebruikt is om de connectie te leggen tussen Octopus en Silverfin dient een hoofdgebruiker te zijn.

Staat de webservice uit, schakel deze dan in en probeer opnieuw. Neem contact op met Octopus indien je niet weet hoe je dit dient in te schakelen.

Heb je een andere foutmelding?

Bij de meeste situaties is het aan te raden om later opnieuw te proberen. Het is het beste om wat tijd te laten tussen je synchronisatiepogingen, bijvoorbeeld 30 minuten tot 1 uur. Als de foutmelding aanhoudt, neem dan contact met ons op.

Kan ik documenten synchroniseren met Octopus?

De synchronisatie van Octopus ondersteunt het synchroniseren van documenten, die worden toegevoegd aan transacties.

Om documenten te kunnen synchroniseren is het belangrijk de 'DMS module' in Octopus te activeren. Wanneer deze niet actief staat zullen we enkel transacties synchroniseren en geen documenten.

Deze optie zou je moeten kunnen activeren via de bestelpagina --> documentenbeheer in Octopus. Vind je dit niet onmiddellijk terug, of heb je hier vragen rond? Dan raden we je aan contact op te nemen met Octopus voor meer informatie.