Via een SDK-sync is het mogelijk specifieke export-bestanden van Papyrus te syncen met Silverfin. Hieronder is de geleverde manual van Papyrus zelf die dit extra toelicht:

Koppeling met Silverfin

In optie kan een koppeling met Silverfin gemaakt worden. Hiervoor is dan eveneens de Silverfin Sync software nodig op je server. Het principe is redelijk eenvoudig: er wordt via een Silverfin map (meestal genoemd “Silverfin”) een export van het dossier geplaatst telkens het programma verlaten wordt of er gewisseld wordt van dossier. Deze routines zijn low-level geschreven zodat dit zeer snel gaat, dit kan hoogstens een paar seconden duren. Om de snelheid zeker hoog te houden adviseren wij de Silverfin map op dezelfde schijf (zowel fysiek als wat betreft schijf letter) te plaatsen als het dossier.

Voor elk dossier wordt dus een spiegel dossier aangemaakt onder de Silverfin map. Een voorbeeld: stel het dossier “0733” onder de map g:\dossiers. Als de Silverfin map g:\Silverfin noemt krijg je dan een map g:\Silverfin\0733 waar alle exports van alle boekjaren terecht komen. Deze worden dan gesynct. Deze map bevat:

• Een bestand “boekjaren.csv” welke de structuur van de boekjaren bevat
  • Per boekjaar een exportbestand genoemd “sfexport” + naam boekjaar. De naam van het boekjaar begint met “20” en eindigt met de 2 laatste cijfers van de naam van het dossier, zoals daar zijn BOEK18, BJ1718, BOEK2018, … Elk aangemaakt boekjaar moet dus eindigen met een getal opdat dit correct zou werken.

Volgens zaken zijn uiteraard nodig voor een correcte werking :

• De perioden in elk dossier moeten juist staan
  • De begindatum van de eerste periode en de einddatum van de laatste periode moeten overeen stemmen met begindatum en einddatum dossier in de dossier parameters
  • De vorige boekjaren moeten correct vermeld staan in de dossierparameters

Werking

Via “instellingen”, “instellingen programma” (enkel bereikbaar via administrator toegang) kun je via het laatste tabblad de nodige instellingen maken :

• Synchronisatie: hier kan gekozen worden op welke manier de synchronisatie dient te werken:
    • Geen synchronisatie
    • Alle dossiers : elk dossier welke geopend wordt krijgt automatisch een map in de Silverfin map en wordt gesynchroniseerd
    • Enkel dossiers met selectie : de synchro is actief, maar zal enkel gebeuren voor de dossiers waarbij in “instellingen dossier” ingesteld is dit uit te voeren.
  • Basismap : de map op de server waarin de synchro gebeurt. Indien deze niet bestaat zal het programma bij een eerste synchro deze aanmaken.
  • Aantal jaren voor synchro : in te stellen tussen 1 en 10. Uiteraard moeten dan voldoende voorgaande boekjaren zijn ingesteld in de dossier parameters. De export zal enkel de jaren aanmaken welke zijn opgegeven in de dossier parameters. Uiteraard gebeurt bij het aanmaken van een volgend boekjaar hier een verschuiving.

Instelling per dossier

De instelling om per geselecteerd dossier een synchro uit te voeren bevindt zich onder “instellingen”, “instellingen dossier” :

Deze optie is niet beschikbaar indien gekozen werd om nooit of altijd te synchroniseren.