De template "inlichtingen omtrent de aangifte" is enkel beschikbaar in de vennootschapsbelasting (volledig).

De template dient om:
- de bijlage(n) te koppelen aan de vennootschapsbelasting aangifte
- de contactgegevens voor de biztax te noteren

1) Koppelen van bijlagen

Het eerste onderdeel van de template is het koppelen van de bijlagen.

U kan via de paperclip de pdf bestanden koppelen die u wenst mee te sturen met de aangifte.De categorie "verslagen aan en besluiten van de algemene vergadering" staat in het rood vermeld omdat dit een verplicht mee te sturen bijlage is. U moet hier een bestand koppelen om een correcte aangifte te kunnen indienen.

U kan per paperclip slecht één pdf bestand koppelen met een maximale grote van 5MB.
Er wordt geen enkel document rechtstreeks vanuit een ander onderdeel van Silverfin automatisch aan de paperclip gekoppeld. U zal dus eerst de nodige exporten moeten maken.
De reden hiervoor is het voorzichtigheidsprincipe dat we hanteren. U zal namelijk de betreffende bestanden exporteren naar pdf om door uw klant te laten ondertekenen. Om er zeker van te zijn dat exact hetzelfde document met de vennootschapsbelasting wordt meegestuurd, moet u dit exportbestand hieraan koppelen.

2) Contactgegevens noteren

Het tweede onderdeel van de template is het noteren van de contactgegevens voor de biztax.

Als u wenst dat hier standaard uw kantoorgegevens ingevuld staan, dan kan de key user van uw kantoor dit op kantoorniveau instellen. Hij/zij kan hieronder de uitleg volgen voor het configureren van deze template.

3) Configureren

Het is mogelijk om het ingegeven van de gegevens van je eigen kantoor te automatiseren dmv configuratie zodat je dit slechts een keer hoeft in te geven en niet in elk dossier apart waarvoor je de vennootschapsbelasting opmaakt. Lees hieronder hoe je te werk gaat.

Inlichtingen omtrent de aangifte

Alles begint bij de toelichting  Inlichtingen omtrent de aangifte.

Op kantoorniveau ziet die er als volgt uit:

Het veld waar we ons op gaan focussen, is het configuratieveld dat je onderaan het screenshot hierboven kan zien. Daarin kan je aan de slag gaan om de gegevens van je eigen kantoor in het template te integreren.

Let op: hier staat reeds de code {% assign live_2019 = true %} Dit mag je niet verwijderen.

Hier zie je een duidelijker voorbeeld van hoe die gegevens kunnen ingevuld worden. Kopieer gerust de code onder de afbeelding als basis om erop verder te werken. Gebruik zeker de juiste aanhalingstekens " ".

{% assign type_contact_conf = "CT" %}

{% assign last_name_conf = "Verbeke" %}
{% assign first_name_conf = "Jonas" %}
{% assign function_contact_conf = "Chief Intelligence Officer" %}
{% assign type_address_conf = "001" %}
{% assign street_conf = "Gaston Crommenlaan" %}
{% assign number_conf = "12" %}
{% assign box_conf = "A" %}
{% assign zipcode_conf = "9000" %}
{% assign city_conf = "Ghent" %}

{% assign country_conf = "BE" %}

{% assign phone_fax_conf = "Phone" %}
{% assign phoneorfax_conf = "+32 5 234 56 67" %}
{% assign email_conf = "jonas.verbeke@verbekeindustries.com" %}

In je dossier zou zo'n instelling er als volgt uitzien:

In eerste instantie negeren we even de "drop down selectievelden" (die velden waar je een cijfertje naast ziet). Die komen hieronder aan bod. Je ziet in de andere velden dat de gegevens letterlijk verschijnen zoals ze werden ingegeven in het configuratieveld en je ziet daarbij welke regel in de code overeenkomt met welke regel in het eindresultaat van de template.

Bvb: {% assign last_name_conf = "Verbeke" %} : dit gaat om de (familie)naam en datgene wat tussen de " " wordt ingevuld (in dit voorbeeld ook nog eens in het vet), zie je als resultaat verschijnen in de template in je dossier. Dit principe kan je doortrekken voor de andere velden.

De drop down selectievelden

4 velden dienen nog op een andere manier ingesteld te worden omdat zij geen open invulvelden zijn, maar adhv een drop down selectie werken. In het screenshot hierboven zie je die velden aangeduid met een cijfertje.

In de code in je configuratiescherm dien je hiervoor dus niet letterlijk de gewenste uitkomst te gaan typen. Je moet in de plaats een code ingeven wat zal resulteren in de gewenste uitkomst in je eindresultaat in het dossier.

Bvb: {% assign type_contact_conf = "CT" %} : in deze regel zie je dat de "CT" resulteert in Gegevens van de aangifte inkomstenbelasting.

Hieronder vind je welke code je moet gebruiken op welke regel om het gewenste resultaat te bekomen:

1/ Hoedanigheid van de contactpersoon:
CodeENNLFR
BSData from social balanceGegevens van de sociale balansDonnées du bilan social
CAData from annual accountsGegevens van de jaarrekeningDonnées des comptes annuels
CTData from tax returnGegevens van de aangifte inkomstenbelastingDonnées de la déclaration à l'impôt sur les revenus
2/ Address type:
CodeENNLFR
001Address of the head officeAdres Maatschappelijke zetel of DomicilieAdresse du siège social ou du Domicile
002Address of the business unitAdres vestigingseenheidAdresse d'unité d'établissement
003Branch of a foreign companyBijhuis in België voor buitenlandse ondernemingSuccursale d'une entreprise étrangère
004Domicile for tax purposesFiscale woonplaatsDomicile fiscal
005Postal addressCorrespondentieadresadresse de correspondance
3/ Land:

Dit is een erg uitgebreide tabel. Daarom verwijzen we naar de aparte landenlijst die je onderaan het artikel kan terugvinden.

Dit is alvast de code voor België:

CodeENNLFR
BEBelgiumBelgiëBelgique
4/ Telefoon of Fax:
CodeENNLFR
PhonePhoneTelefoonTéléphone
FaxFaxFaxFax

Verschillende configuratie opties van de bedrijfsgegevens in de Venn B.

Als jullie kantoor ervoor kiest om verschillende configuratie opties te maken in de bedrijfsgegevens die vervolgens in elk individueel dossier geselecteerd kunnen worden.

Om deze optie mogelijk te maken dien je volgende stappen te volgen:

1. Je geeft aan dat verschillende kantoren kunnen worden geselecteerd door volgende code te plakken in de configuratiebox:

{% assign multiple_offices = true %}

2. Je geeft aan welke kantoren er geselecteerd kunnen worden. Je bent vrij de namen van deze kantoren of personen te bepalen in de variabele filing_office_options. Merk op dat het gebruik van aanhalingstekens (“) en pipes (|) noodzakelijk zijn om de code correct te laten werken.

Daarnaast dien je de waardes aan deze opties toe te voegen in de variabele filing_office_option_values om de kantoorspecifieke gegevens correct te vervolledigen (zie stap 3).

Tot slot kan je ervoor kiezen een default kantoor aan te duiden die dan automatisch in alle dossiers als default zal worden getoond. Deze laatste variabele filing_office_default is ook belangrijk indien je eerder gebruik maakte van één kantoor in de configuratie en je wilt overstappen naar verschillende configuratie opties.

{% assign filing_office_options = "Gent|Brugge|Antwerpen" %}
{% assign filing_office_option_values = "1|2|3"%}
{% assign filing_office_default = "1" %}

3. U voegt de configuratie zelf toe. Echter voor elk kantoor dat je toevoegt, moet je een nummer aan de overige configuratie toevoegen. Ter voorbeeld: {% assign last_name_conf_1 = "De Clercq" %}, {% assign last_name_conf_2 = "Vlietinck" %}, enz....

OPGELET! Wanneer je reeds de configuratie heeft toegevoegd voor voorgaande jaren (op de manier zoals hierboven aangegeven) en je wenst over te stappen naar verschillende kantoren, dien je de nieuwe configuratie te laten voorafgaan door {% if period.fiscal_year > 2020 %} en afsluiten met {% endif %}

Bij drie verschillende kantoren/personen in de configuratie zal je dus het volgende bekomen:

{% if period.fiscal_year > 2020 %}
{% assign multiple_offices = true %}

{% assign filing_office_options = "Gent|Brugge|Barcelona" %}
{% assign filing_office_option_values = "1|2|3"%}
{% assign filing_office_default = "1" %}

{% assign type_contact_conf_1 = "CT" %}
{% assign last_name_conf_1 = "De Clercq" %}
{% assign first_name_conf_1 = "Robin" %}
{% assign function_contact_conf_1 = "Gecertificeerd belastingadviseur" %}
{% assign type_address_conf_1 = "001" %}
{% assign street_conf_1 = "Wittemolenstraat" %}
{% assign number_conf_1 = "72" %}
{% assign box_conf_1 = "" %}
{% assign zipcode_conf_1 = "9040" %}
{% assign city_conf_1 = "Sint-Amandsberg" %}
{% assign country_conf_1 = "BE" %}
{% assign phone_fax_conf_1 = "Phone" %}
{% assign phoneorfax_conf_1 = "+32 5 99 88 77" %}
{% assign email_conf_1 = "robin@office.com" %}

{% assign type_contact_conf_2 = "CT" %}
{% assign last_name_conf_2 = "Vlietinck" %}
{% assign first_name_conf_2 = "Kimberly" %}
{% assign function_contact_conf_2 = "Acountant" %}
{% assign type_address_conf_2 = "004" %}
{% assign street_conf_2 = "Office straat" %}
{% assign number_conf_2 = "373" %}
{% assign box_conf_2 = "B" %}
{% assign zipcode_conf_2 = "8000" %}
{% assign city_conf_2 = "Brugge" %}
{% assign country_conf_2 = "BE" %}
{% assign phone_fax_conf_2 = "Phone" %}
{% assign phoneorfax_conf_2 = "046677885" %}
{% assign email_conf_2 = "kimbo@office.com %}

{% assign type_contact_conf_3 = "BS" %}
{% assign last_name_conf_3 = "Rufino" %}
{% assign first_name_conf_3 = "Agustin" %}
{% assign function_contact_conf_3 = "Gecertificeerd belastingadviseur" %}
{% assign type_address_conf_3 = "005" %}
{% assign street_conf_3 = "Barcelonestraat" %}
{% assign number_conf_3 = "99" %}
{% assign box_conf_3 = "" %}
{% assign zipcode_conf_3 = "2000" %}
{% assign city_conf_3 = "Barcelona" %}
{% assign country_conf_3 = "ES" %}
{% assign phone_fax_conf_3 = "Fax" %}
{% assign phoneorfax_conf_3 = "099999999" %}
{% assign email_conf_3 = "rufo@office.com %}
{% endif %}

Landenlijst:

CodeENNLFR
ADAndorraAndorraAndorre
AEUnited Arab EmiratesVerenigde Arabische EmiratenÉmirats arabes unis
AFAfghanistanAfghanistanAfghanistan
AGAntigua and BarbudaAntigua en BarbudaAntigua-et-Barbuda
AIAnguillaAnguillaAnguilla
ALAlbaniaAlbaniëAlbanie
AMArmeniaArmeniëArménie
ANDutch AntillesNederlandse AntillenAntille Néerlandais
AOAngolaAngolaAngola
AQAntarcticaAntarcticaAntarctique
ARArgentinaArgentiniëArgentine
ASAmerican SamoaAmerikaans-SamoaSamoa américaines
ATAustriaOostenrijkAutriche
AUAustraliaAustraliëAustralie
AWArubaArubaAruba
AXAland IslandsÅlandÎles Åland
AZAzerbaijanAzerbeidzjanAzerbaïdjan
BABosnia and HerzegovinaBosnië-HerzegovinaBosnie-Herzégovine
BBBarbadosBarbadosBarbade
BDBangladeshBangladeshBangladesh
BEBelgiumBelgiëBelgique
BFBurkina FasoBurkina FasoBurkina Faso
BGBulgariaBulgarijeBulgarie
BHBahrainBahreinBahreïn
BIBurundiBurundiBurundi
BJBeninBeninBénin
BLSaint BarthelemySaint-BarthélemySaint-Barthélemy
BMBermudaBermudaBermudes
BNBrunei DarussalamBruneiBrunei
BOBolivia (Plurinational State of)BoliviaBolivie
BQBonaire, Sint Eustatius and SabaCarabisch NederlandPays-Bas caribéens
BRBrazilBraziliëBrésil
BSBahamasBahamasBahamas
BTBhutanBhutanBhoutan
BVBouvet IslandBouveteilandÎle Bouvet
BWBotswanaBotswanaBotswana
BYBelarusWit-RuslandBiélorussie
BZBelizeBelizeBelize
CACanadaCanadaCanada
CCCocos (Keeling) IslandsCocoseilandenÎles Cocos
CDCongo (Democratic Republic of the)Congo-KinshasaRépublique démocratique du Congo
CFCentral African RepublicCentraal-Afrikaanse RepubliekRépublique centrafricaine
CGCongoCongo-BrazzavilleRépublique du Congo
CHSwitzerlandZwitserlandSuisse
CICote d IvoireIvoorkustCôte d Ivoire
CKCook IslandsCookeilandenÎles Cook
CLChileChiliChili
CMCameroonKameroenCameroun
CNChinaChinaChine
COColombiaColombiaColombie
CRCosta RicaCosta RicaCosta Rica
CUCubaCubaCuba
CVCabo VerdeKaapverdiëCap-Vert
CWCuraçaoCuraçaoCuraçao
CXChristmas IslandChristmaseilandÎle Christmas
CYCyprusCyprusChypre (pays)
CZCzechiaTsjechiëTchéquie
DEGermanyDuitslandAllemagne
DJDjiboutiDjiboutiDjibouti
DKDenmarkDenemarkenDanemark
DMDominicaDominicaDominique
DODominican RepublicDominicaanse RepubliekRépublique dominicaine
DZAlgeriaAlgerijeAlgérie
ECEcuadorEcuadorÉquateur (pays)
EEEstoniaEstlandEstonie
EGEgyptEgypteÉgypte
EHWestern SaharaWestelijke SaharaRépublique arabe sahraouie démocratique
EREritreaEritreaÉrythrée
ESSpainSpanjeEspagne
ETEthiopiaEthiopiëÉthiopie
FIFinlandFinlandFinlande
FJFijiFijiFidji
FKFalkland Islands (Malvinas)FalklandeilandenMalouines
FMMicronesia (Federated States of)MicronesiaMicronésie (pays)
FOFaroe IslandsFaeröerles Féroé
FRFranceFrankrijkFrance
GAGabonGabonGabon
GBUnited Kingdom of Great Britain and Northern IrelandVerenigd KoninkrijkRoyaume-Uni
GDGrenadaGrenadaGrenade (pays)
GEGeorgiaGeorgiëGéorgie (pays)
GFFrench GuianaFrans-GuyanaGuyane
GGGuernseyGuernseyGuernesey
GHGhanaGhanaGhana
GIGibraltarGibraltarGibraltar
GLGreenlandGroenlandGroenland
GMGambiaGambiaGambie
GNGuineaGuineeGuinée
GPGuadeloupeGuadeloupeGuadeloupe
GQEquatorial GuineaEquatoriaal-GuineaGuinée équatoriale
GRGreeceGriekenlandGrèce
GSSouth Georgia and the South Sandwich IslandsZuid-GeorgiaGéorgie du Sud-et-les Îles Sandwich du Sud
GTGuatemalaGuatemalaGuatemala
GUGuamGuamGuam
GWGuinea-BissauGuinee-BissauGuinée-Bissau
GYGuyanaGuyanaGuyana
HKHong KongHongkongHong Kong
HMHeard Island and McDonald IslandsHeard en McDonaldeilandenÎles Heard-et-MacDonald
HNHondurasHondurasHonduras
HRCroatiaKroatiëCroatie
HTHaitiHaïtiHaïti
HUHungaryHongarijeHongrie
IDIndonesiaIndonesiëIndonésie
IEIrelandIerlandIrlande (pays)
ILIsraelIsraëlIsraël
IMIsle of ManManÎle de Man
INIndiaIndiaInde
IOBritish Indian Ocean TerritoryBrits Indisch OceaanterritoriumTerritoire britannique de l océan Indien
IQIraqIrakIrak
IRIran (Islamic Republic of)IranIran
ISIcelandIJslandIslande
ITItalyItaliëItalie
JEJerseyJerseyJersey
JMJamaicaJamaicaJamaïque
JOJordanJordaniëJordanie
JPJapanJapanJapon
KEKenyaKeniaKenya
KGKyrgyzstanKirgiziëKirghizistan
KHCambodiaCambodjaCambodge
KIKiribatiKiribatiKiribati
KiKiribatiSaint Kitts en NevisKiribati
KMComorosComorenComores (pays)
KPKorea (Democratic Peoples Republic of)Noord-KoreaCorée du Nord
KRKorea (Republic of)Zuid-KoreaCorée du Sud
KWKuwaitKoeweitKoweït
KYCayman IslandsKaaimaneilandenÎles Caïmans
KZKazakhstanKazachstanKazakhstan
LALao Peoples Democratic RepublicLaosLaos
LBLebanonLibanonLiban
LCSaint LuciaSaint LuciaSainte-Lucie
LILiechtensteinLiechtensteinLiechtenstein
LKSri LankaSri LankaSri Lanka
LRLiberiaLiberiaLiberia
LSLesothoLesothoLesotho
LTLithuaniaLitouwenLituanie
LULuxembourgLuxemburgLuxembourg (pays)
LVLatviaLetlandLettonie
LYLibyaLibiëLibye
MAMoroccoMarokkoMaroc
MCMonacoMonacoMonaco
MDMoldova (Republic of)MoldaviëMoldavie
MEMontenegroMontenegroMonténégro
MFSaint Martin (French part)Sint-MaartenSaint-Martin
MGMadagascarMadagaskarMadagascar
MHMarshall IslandsMarshalleilandenÎles Marshall (pays)
MKMacedonia (the former Yugoslav Republic of)MacedoniëMacédoine (pays)
MLMaliMaliMali
MMMyanmarMyanmarBirmanie
MNMongoliaMongoliëMongolie
MOMacaoMacauMacao
MPNorthern Mariana IslandsNoordelijke MarianenÎles Mariannes du Nord
MQMartiniqueMartiniqueMartinique
MRMauritaniaMauritaniëMauritanie
MSMontserratMontserratMontserrat
MTMaltaMaltaMalte
MUMauritiusMauritiusMaurice (pays)
MVMaldivesMaldivenMaldives
MWMalawiMalawiMalawi
MXMexicoMexicoMexique
MYMalaysiaMaleisiëMalaisie
MZMozambiqueMozambiqueMozambique
NANamibiaNamibiëNamibie
NCNew CaledoniaNieuw-CaledoniëNouvelle-Calédonie
NENigerNigerNiger
NFNorfolk IslandNorfolkÎle Norfolk
NGNigeriaNigeriaNigeria
NINicaraguaNicaraguaNicaragua
NLNetherlandsNederlandPays-Bas
NONorwayNoorwegenNorvège
NPNepalNepalNépal
NRNauruNauruNauru
NUNiueNiueNiue
NZNew ZealandNieuw-ZeelandNouvelle-Zélande
OMOmanOmanOman
PAPanamaPanamaPanama
PEPeruPeruPérou
PFFrench PolynesiaFrans-PolynesiëPolynésie française
PGPapua New GuineaPapoea-Nieuw-GuineaPapouasie-Nouvelle-Guinée
PHPhilippinesFilipijnenPhilippines
PKPakistanPakistanPakistan
PLPolandPolenPologne
PMSaint Pierre and MiquelonSaint-Pierre en MiquelonSaint-Pierre-et-Miquelon
PNPitcairnPitcairneilandenÎles Pitcairn
PRPuerto RicoPuerto RicoPorto Rico
PSPalestine, State ofPalestinaPalestine
PTPortugalPortugalPortugal
PWPalauPalauPalaos
PYParaguayParaguayParaguay
QAQatarQatarQatar
RERéunionRéunionLa Réunion
RORomaniaRoemeniëRoumanie
RSSerbiaServiëSerbie
RURussian FederationRuslandRussie
RWRwandaRwandaRwanda
SASaudi ArabiaSaoedi-ArabiëArabie saoudite
SBSolomon IslandsSalomonseilandenSalomon
SCSeychellesSeychellenSeychelles
SDSudanSoedanSoudan
SESwedenZwedenSuède
SGSingaporeSingaporeSingapour
SHSaint Helena, Ascension and Tristan da CunhaSint-HelenaSainte-Hélène, Ascension et Tristan da Cunha
SISloveniaSloveniëSlovénie
SJSvalbard and Jan MayenSpitsbergen en Jan MayenSvalbard et ile Jan Mayen
SKSlovakiaSlowakijeSlovaquie
SLSierra LeoneSierra LeoneSierra Leone
SMSan MarinoSan MarinoSaint-Marin
SNSenegalSenegalSénégal
SOSomaliaSomaliëSomalie
SRSurinameSurinameSuriname
SSSouth SudanZuid-SoedanSoudan du Sud
STSao Tome and PrincipeSao Tomé en PrincipeSao Tomé-et-Principe
SVEl SalvadorEl SalvadorSalvador
SXSint Maarten (Dutch part)Sint MaartenSaint-Martin
SYSyrian Arab RepublicSyriëSyrie
SZSwazilandSwazilandSwaziland
TCTurks and Caicos IslandsTurks- en CaicoseilandenÎles Turks-et-Caïcos
TDChadTsjaadTchad
TFFrench Southern TerritoriesFranse Zuidelijke en Antarctische GebiedenTerres australes et antarctiques françaises
TGTogoTogoTogo
THThailandThailandThaïlande
TJTajikistanTadzjikistanTadjikistan
TKTokelauTokelauTokelau
TLTimor-LesteOost-TimorTimor oriental
TMTurkmenistanTurkmenistanTurkménistan
TNTunisiaTunesiëTunisie
TOTongaTongaTonga
TRTurkeyTurkijeTurquie
TTTrinidad and TobagoTrinidad en TobagoTrinité-et-Tobago
TVTuvaluTuvaluTuvalu
TWTaiwan, Province of ChinaTaiwanTaïwan / (République de Chine (Taïwan))
TZTanzania, United Republic ofTanzaniaTanzanie
UAUkraineOekraïneUkraine
UGUgandaOegandaOuganda
UMUnited States Minor Outlying IslandsKleine afgelegen eilanden van de Verenigde StatenÎles mineures éloignées des États-Unis
USUnited States of AmericaVerenigde StatenÉtats-Unis
UYUruguayUruguayUruguay
UZUzbekistanOezbekistanOuzbékistan
VAHoly SeatVaticaanstadSaint-Siège (État de la Cité du Vatican)
VCSaint Vincent and the GrenadinesSaint Vincent en de GrenadinesSaint-Vincent-et-les Grenadines
VEVenezuela (Bolivarian Republic of)VenezuelaVenezuela
VGVirgin Islands (British)Britse MaagdeneilandenÎles Vierges britanniques
VIVirgin Islands (U.S.)Amerikaanse MaagdeneilandenÎles Vierges des États-Unis
VNViet NamVietnamViêt Nam
VUVanuatuVanuatuVanuatu
WFWallis and FutunaWallis en FutunaWallis-et-Futuna
WSSamoaSamoaSamoa
YEYemenJemenYémen
YTMayotteMayotteMayotte
ZASouth AfricaZuid-AfrikaAfrique du Sud
ZMZambiaZambiaZambie
ZWZimbabweZimbabweZimbabwe