Goede data vormt de basis voor succesvolle automatisering. Accountingwerkzaamheden zoals de jaarafsluiting, het opstellen van de jaarrekening en managementrapportages hebben allemaal de juiste gegevens nodig. Dit kan jou als accountant helpen om sneller en efficiënter een dossier nauwkeurig af te werken, waardevolle rapportage voor te bereiden en inzichten te verkrijgen over verschillende dossiers heen.

In werkelijkheid blijkt echter vaak dat de beschikbare gegevens niet goed genoeg zijn om ten volle efficiënt te kunnen werken. Vanwege verschillende redenen (veranderende wetgeving, overstappen naar andere boekhoudsoftware, fusies en overnames) zijn de gegevens over de klantendossiers heen inconsistent.

Daarom raden wij je aan om je grootboekrekeningen te mappen naar een uniform rekeningplan, zodat je onze geautomatiseerde workflows optimaal kunt benutten.

Met behulp van een 'mapping lijst', die in feite een gestandaardiseerd rekeningplan is, kunnen wij jou de volgende voordelen bieden:

• direct gebruiksklare configuratie van rapporten
  • direct gebruiksklare configuratie van toelichtingen
  • directe beschikbaarheid van AI-mapping voorstellen
  • directe beschikbaarheid van de Silverfin Assistant/Inisights queries

Wat zal mapping je opleveren?

Uniforme klantengegevens beschikbaar

Mapping zal de consistentie van gegevens over je dossiers heen vergroten. Met een kleine tijdsinvestering om een dossier naar de Silverfin Standaard mapping lijst te mappen, hoeft de configuratie van dossiers niet langer één voor één te gebeuren. Het mappen van een dossier kan verder worden versneld met behulp van AI-mapping.

Verbeterde nauwkeurigheid en tijdsbesparing

Handmatige configuratie van een dossier is foutgevoelig. Bovendien worden configuratie-updates vaak vergeten wanneer er nieuwe rekeningen worden gebruikt. Door de configuratie op kantoorniveau te hebben, ben je verzekerd van een consistente configuratie voor alle dossiers.

Automatische configuratie helpt bij het beschikbaar stellen van de meeste configuraties voor elk dossier. We zijn ervan overtuigd dat je efficiëntie al in het eerste jaar van het toevoegen en mappen van een dossier in Silverfin zal verhogen.

Meer waardevolle rapportage

De standaardisatie die mapping met zich meebrengt, stelt ons in staat om direct bruikbare rapporten met meer betekenisvolle (sub)categorieën aan te bieden. Het maakt het ook mogelijk om uw eigen inzichtelijke rapporten op basis van de mapping lijst op te stellen.

Mogelijkheid om inzichten uit verschillende dossiers te verkrijgen

Gestandaardiseerde gegevens zorgen voor vergelijkbare gegevens. We hebben insights queries beschikbaar op basis van de standaard mapping lijst, zodat u de queries niet zelf hoeft te definiëren.