*Geschatte tijdsbesteding: 1 à 2 uur

Hi,

Proficiat met jouw aankoop en welkom bij de Silverfin Family!

Ik hoor je ondertussen al denken: ik heb Silverfin aangekocht, maar wat nu? Waar moet ik beginnen?

Wel, de komende 8 weken zal je van mij iedere week een e-mail krijgen met de nodige info (masterclasses, artikels,...) waarmee jij aan de slag kunt gaan om probleemloos je eerste stappen te kunnen zetten in Silverfin.  Al deze artikels en video’s zijn ten allen tijde terug te vinden op onze online Helpdesk, maar we lijsten ze tijdens deze onboarding voor jullie op in de juiste volgorde.

Inhoudstafel

Kantoorniveau vs. Dossierniveau

In Silverfin zijn er 2 niveau’s waarin je kan gaan werken. Naargelang jouw rol in Silverfin (Admin user of gewone user) kan je toegang hebben tot één of beide niveau’s:

• Kantoorniveau: Dit is het niveau waarop je instellingen zal doen die effect hebben op alle dossiers in de omgeving. Dit niveau is enkel toegankelijk voor de Admin users of Key users in Silverfin.
  • Dossierniveau: Gewone gebruikers verwerken in dit niveau de dossiers en gebruiken de instellingen die de admin users op kantoorniveau hebben toegepast. Zij hebben geen toegang tot het kantoorniveau en hebben dus ook enkel toegang tot de opties die op dossierniveau beschikbaar zijn gesteld.

Meer informatie over het verschil tussen rechten op kantoorniveau en dossierniveau vind je via deze link. Dit kan jullie helpen om te beslissen welke medewerkers welke rol mogen krijgen in Silverfin.

Data van je boekhoudpakket synchroniseren met Silverfin

Er zijn 2 manieren om je data van jouw dossiers in Silverfin te krijgen.

Je hebt data in een boekhoudpakket dat synchroniseert met Silverfin

Silverfin zet samen met jouw IT-contact (boekhoudpakket op server) of zelf (online boekhoudpakket) de connectie op met jouw boekhoudpakket. Eens dit is opgezet kan je via dit filmpje de connectie van jouw dossier opzetten. Het is belangrijk deze stap zelf nog correct te zetten, zodat Silverfin weet welk dossier met welke data uit jouw boekhoudpakket gekoppeld moet worden.

Je hebt data in een boekhoudpakket dat niet synchroniseert met Silverfin

Silverfin kan niet rechtstreeks synchroniseren met jouw boekhoudpakket.  Je kan voor deze dossiers manueel opladen. Hoe je dit kan doen vind je in deze Masterclass.

Data (bv. aandeelhouders & bestuurders) van je CRM (adminpakket) synchroniseren met Silverfin

Stap 1:

Eerst moet er eenmalig een connectie gelegd worden tussen jullie Silverfin omgeving en jullie CRM-pakket.

• Connectie kan door jezelf worden opgezet: Vraag je CSM of Support hoe je de connectie kan opzetten voor jouw Admin pakket dat in de cloud werkt (zonder server).
  • Connectie wordt gemaakt met jouw server: Silverfin zet samen met jouw IT-contact de connectie op met jouw server.

Stap 2:

Eens de connectie is opgezet dien je aan te geven met welke gegevens welk dossier mag synchroniseren. Lees dit artikel om te weten hoe je de connectie opzet tussen jouw dossier en jouw Admin pakket

Dossier(s) toevoegen in Silverfin

Als het goed is zitten al jouw dossiers die je oorspronkelijk had ingevuld in de dossierlijst van je CSM reeds in Silverfin.

Wil je nadien nog een dossier toevoegen in jouw omgeving dan kan je dat gerust ook eenvoudig zelf doen. In dit filmpje zie je hoe je dit kan doen.

Neem dit zeker al even door, ook al zijn jouw dossiers nu al toegevoegd.

Gebruiker(s) toevoegen in Silverfin

Je kan als Admin-user zelf gebruikers toevoegen in Silverfin en bepalen welke rechten die persoon mag krijgen.

Aanpassen boekjaar

Je kan als Admin-user zelf het boekjaar van jullie dossiers aanpassen. Kijk in onderstaande video hoe je dit kan doen!

Jouw 'Onboarding week 1' in Silverfin

Nu is het tijd om met deze informatie aan de slag te gaan. Nog even een kort overzicht van de onderwerpen en wat we van jullie verwachten deze eerste week:

1. Verschil kantoorniveau vs. dossierniveau.
  2. Data synchronisatie leggen tussen Silverfin en jullie boekhoudpakket.
  3. Manueel data opladen in een dossier waar nodig.
  4. Admin synchronisatie leggen tussen Silverfin en jullie boekhoudpakket (indien van toepassing).
  5.  Dossier(s) toevoegen in SilverfinGebruiker(s) aanmaken in Silverfin.

Mocht er iets niet duidelijk zijn of je kan niet verder, aarzel zeker niet om een mailtje te sturen!