Om de administratiegegevens van AdminConsult (AdminIS), Centraal Dossierbeheer, KluwerOffice of Adsolut te synchroniseren met Silverfin, moet je eerst aan je CSM vragen om een werkende connectie op te laten stellen per pakket. Voor Fid-Manager dien je ook met de nodige gegevens contact op te nemen met jouw CSM of Support. Via dit artikel ontdek je wat je ons dient te bezorgen.

Wens je een synchronisatie met AdminPulse op te zetten? Dan kan je dit doen via kantoorniveau aan de hand van de volgende stappen: Verbind jouw cloud pakket via kantoorniveau. Zodra de verbinding is gelegd kan je onderstaande stappen volgen om het te koppelen in je dossier.

Spring onmiddellijk naar het juiste onderwerp:

Hoe kan ik mijn administratie sync opzetten in een dossier?

Als eenmaal de verbinding met je administratie sync is gelegd, kan je de synchronisatie gaan gebruiken in jouw dossiers.

Dit doe je door volgende stappen te volgen:

Ga naar dossier bewerken:

Vervolgens klik je op de tab 'Sync' (1). Bij administratie sync klik je op het plus tekentje (2).

1) Selecteer de juiste admin synchronisatie uit de dropdown. Je ziet hier enkel de administratie syncs staan die reeds verbonden zijn met jouw omgeving.

2) Selecteer in deze dropdown de juiste referentie. Meestal is dit op naam.

3) Dit veld wordt automatisch ingevuld, zodra je een referentie (2) hebt gekozen. Het is aangeraden dit niet aan te passen, aangezien dit ervoor kan zorgen dat een verkeerde referentie wordt binnengehaald of de synchronisatie faalt.

Druk vervolgens op "Aanpassingen bewaren".

De synchronisatie is nu opgezet en de beschikbare data (bedrijfsnaam, adresgegevens, aandeelhouders,...) wordt nu binnengehaald. Wanneer de naam van je dossier nog niet de bedrijfsnaam van de referentie had, zal deze ook worden aangepast naar de bedrijfsnaam vanuit de administratieve synchronisatie.

Wanneer wordt de administratie gegevens in mijn dossier bijgewerkt via mijn administratie sync?

Elke nacht, zoals bij de synchronisatie van de boekhoudgegevens, zullen laatste administratie gegevens worden binnengehaald. Wens je laatste wijzigingen onmiddellijk binnen te halen dan heb je 2 opties om dit te doen.

1) Synchroniseer je dossier via de synchronisatie pijltjes in het dossier. Hier zal je laatste boekhoudkundige data worden gesynchroniseerd, maar ook jouw administratie gegevens.

2) Wens je enkel de administratie gegevens binnen te halen dan ga je opnieuw naar dossier bewerken --> sync --> druk vervolgens op de synchronisatie pijltjes bij de synchronisatie van dossiergegevens.

Na enkele seconden stoppen de pijltjes met draaien. Dan zal de synchronisatie voltooid zijn. Als de pijltjes blijven draaien bij een On-Premise synchronisatie neem je best contact op met support, dat wijst er op dat de verbinding met de server niet gemaakt kan worden.

Worden de wijzigingen die worden binnengehaald uit jouw administratie sync, automatisch ingevuld in de templates?

Op de plaatsen waar je automatisch de administratie gegevens kan laten invullen (zoals Wettelijke verslaggeving - Aandeelhouders/Vennoten & Bestuursorgaan/Zaakvoerders) zal je wanneer de gegevens in de template/het sjabloon niet overeenkomen een gele balk zien verschijnen. Dit gebeurt niet zonder dat je dit bevestigd zodat je zelf de controle hebt, of je de gegevens met laatste data wenst te overschrijven.

Zodra je drukt op "Gebruik de data uit", zullen de gegevens uit jouw administratie sync de velden overschrijven naar de laatst gekende data die uit je administratie sync komt.

Goed om te weten: wanneer je manueel zaken overschrijft in de template/het sjabloon zal de gele balk wellicht opnieuw verschijnen. Dit komt doordat de data op dat moment afwijkt van wat we zien in jouw admin pakket. Als deze wijziging niet opgenomen is in je admin pakket, negeer je op dat moment de gele balk.