Er zijn twee belangrijke aspecten bij Workflows:

1/ Het workflow werkscherm

Wellicht is dit het belangrijkste aspect van workflows. Hier bepaal je de structuur van je workflow, m.a.w. welke rekeningen en toelichtingen je in je workflow opneemt. (Let op: niet toegewezen toelichtingen zullen in je standaard (default) workflow belanden, dus is het best om ze toe te wijzen, zodat je controle hebt over waar ze tevoorschijn komen).

2/ De Workflow zelf

Hier selecteer je de belangrijke workflow werkscherm dat je gemaakt hebt, maar ook alle toelichtingen die je automatisch wil laten toevoegen indien een workflow geactiveerd is. Dat komt omdat we enkel de toelichtingen tonen die je gekozen hebt in het werkdossier rapport wanneer dat rapport is toegevoegd aan de specifieke klant/het dossier. Weet dat rekeningen automatisch worden toegevoegd indien ze binnen de range vallen die je gekozen hebt in het werkdossier rapport.

Hoe begin ik met het maken of aanpassen van een workflow?

Start met het workflow werkscherm. Die kan je vinden op kantoorniveau > sjablonen > workflow werkschermen.

Om workflows aan te passen, klik je op het relevante rapport. Als je een nieuwe maakt, ga je naar die workflow die het dichtste in de buurt komt en maak je daar een kopie van. Geef het een nieuwe naam en begin met de aanpassingen.

In het dossier zelf, zal je zien dat die werking dezelfde is als bij de gewone rapporten (zie screenshot hieronder). De werking is eigenlijk dezelfde als bij andere rapport sjablonen.
Als je rekeningen in je workflow werkscherm wilt, start dan met de rekening range te selecteren (zie onder):

Daarna voeg je de rekeningen toe onder elke groep waar je wil dat ze verschijnen (zoals bij een gewoon rapport). Toelichtingen kan je toewijzen door middel van drag-and-drop (slepen):

Nu kan je een nieuwe workflow gaan toevoegen in je dossier sjabloon. Selecteer je workflow werkscherm dat je gemaakt hebt en selecteer de toelichtingen die je automatisch wil laten toevoegen voor elk dossier.
Let op!: Als je wilt dat deze toelichtingen automatisch worden toegevoegd aan de workflow, selecteer dan vinkje "Automatisch toevoegen" naast elke toelichting. Om alle toelichtingen automatisch toe te voegen, selecteer je het vakje helemaal bovenaan!

Opmerking: als je niet op automatisch toevoegen klikt, verschijnen deze toelichtingen niet 'automatisch' in jouw klanten dossiers, maar als een gebruiker ervoor kiest die toelichtingen handmatig toe te voegen, worden ze gestructureerd zoals je ze in het werkscherm rapport van de workflow hebt ingesteld.

Dit is een actie die enkel een admin gebruiker kan uitvoeren. Als je deze rechten niet hebt, contacteer dan een admin gebruiker binnen jouw organisatie.