Binnen Silverfin heeft u de mogelijkheid om een dossier algemeen toegankelijk te maken. Dit houdt in dat iedereen die werd toegevoegd als gebruiker dit dossier kan gaan raadplegen.

Een tweede mogelijkheid bestaat er in om een dossier privaat te maken. Op deze manier kunt u eenvoudig aangeven dat slechts enkele gebruikers toegang mogen krijgen.

Om dit aan te passen, zoekt u eerst het dossier op. Vervolgens klikt u op het potlood icoontje naast 'Dossiergegevens'. Binnen de dossiergegevens ga je naar 'Gebruikers'. Door de optie 'Alle medewerkers met toegang tot meerdere dossiers' af te vinken, zet u een dossier privaat.

Wanneer u dan terugkeert naar het dossieroverzicht op kantoorniveau, zal er naast het desbetreffende dossier een 'shield' icoontje staan. Daaraan kan je snel zien welke dossiers privaat staan.

Om gebruikers nadien toegang te geven, ga je op dezelfde manier te werk, maar voeg je hen toe als medewerker of klant. Een medewerker kan actief werken in het dossier, een klant heeft read only rechten.