In dit artikel beschrijven we de stappen die je moet nemen om een workflow te archiveren of te verwijderen.

Houd er rekening mee dat je alleen de aanvullende workflows kunt archiveren of verwijderen, en niet de standaardworkflow die wordt bepaald door de gekozen dossiersjabloon. Dossiers moeten ten minste één actieve workflow hebben.

Stap één: de workflow archiveren
Voordat je een workflow kunt verwijderen, moet je deze archiveren. Ga naar de workflow die je wilt archiveren en klik op 'Acties'. Daar kun je 'workflow archiveren' selecteren:

Om te vermijden dat workflows per ongeluk worden gearchiveerd, kom je in het volgende scherm waar je je keuze moet bevestigen. Lees de informatie hier goed door:

Als je nu teruggaat naar het dossier overzicht, zie je dat de workflow grijs is:


Stap twee: de workflow verwijderen
Om de workflow te verwijderen, moet je naar de eerder gearchiveerde workflow gaan. Daar moet je opnieuw op 'acties' klikken en nu heb je de mogelijkheid om de workflow te heractiveren of de workflow te verwijderen:

Als je op 'workflow verwijderen' klikt, wordt je doorgestuurd naar dit scherm waar je je keuze moet bevestigen:

Zodra een workflow wordt verwijderd, worden alle sjablonen en gegevens in deze workflow ook verwijderd. Als de sjablonen in deze workflow ook in andere workflows aanwezig zijn, worden de gegevens bewaard.
Het is niet mogelijk om deze actie terug te draaien! Zorg er dus voor dat je de workflow niet langer nodig heeft voordat je deze verwijdert.