Deze artikel biedt een uitgebreide handleiding voor admin gebruikers over hoe ze tweestapsverificatie (2FA) kunnen instellen, beheren en problemen in Silverfin oplossen, om de beveiliging van hun kantoor te verbeteren.

Inhoudstafelxf

Waarom Tweestapsverificatie Instellen?

Tweestapsverificatie (2FA) vereist dat gebruikers een code invoeren vanuit een "Authenticator" app naast hun wachtwoord. Deze extra stap, die elke 30 dagen op vertrouwde apparaten kan worden uitgevoerd, verhoogt de beveiliging aanzienlijk. Het zorgt ervoor dat alle gebruikers, zowel intern als extern, 2FA moeten gebruiken voor hun Silverfin-accounts.

Gebruikers die inloggen via SSO zijn vrijgesteld van 2FA, omdat se SSO-beveiligingsregels van toepassing zijn.

Hoe Tweestapsverificatie Instellen?

Als admin gebruiker kun je 2FA inschakelen door de volgende stappen te volgen:

1. Ga naar het kantoorniveau in Silverfin.
  2. Selecteer Gebruikers.
  3. Klik op Gebruikersinstellingen.
  4. Klik op Tweestapsverificatie inschakelen.
  5. Bevestig door op de groene knop Tweestapsverificatie inschakelen te klikken.

Zodra dit is ingeschakeld, worden gebruikers tijdens hun volgende inlogpoging gevraagd om 2FA in te stellen. Ze kunnen deze stap één keer overslaan, maar moeten deze de volgende keer dat ze inloggen voltooien.

Hoe Tweestapsverificatie uitschakelen?

Als admin gebruiker kun je 2FA uitschakelen door de volgende stappen te volgen:

1. Ga naar het kantoorniveau in Silverfin.
  2. Selecteer Gebruikers.
  3. Klik op Gebruikersinstellingen.
  4. Klik op Tweestapsverificatie uitschakelen.
  5. Bevestig door op Tweestapsverificatie uitschakelen te klikken.

Gebruikers die 2FA al hebben ingesteld, moeten deze nog steeds gebruiken om in te loggen. Je kunt contact opnemen met de support om 2FA voor deze gebruikers te verwijderen. Dit is echter niet verplicht; gebruikers kunnen ervoor kiezen om 2FA te blijven gebruiken, zelfs als het op kantoor niveau is uitgeschakeld.

Problemen met Tweestapsverificatie oplossen

Gebruiker wordt nog steeds om 2FA gevraagd nadat het is uitgeschakeld

Als 2FA is uitgeschakeld maar een gebruiker nog steeds wordt gevraagd om in te loggen met 2FA, kan dit om een van de volgende redenen zijn:

• De gebruiker heeft 2FA nodig voor een ander kantoor dat dit vereist.
  • De gebruiker had 2FA ingesteld voordat het voor jouw kantoor werd uitgeschakeld.

Neem contact op met onze support om 2FA voor specifieke gebruikers te deactiveren als het al voor jouw kantoor is uitgeschakeld.

Kan ik één gedeeld account maken voor meerdere gebruikers?

Het delen van accounts wordt niet aanbevolen. Maak in plaats daarvan aparte accounts voor elke gebruiker. Als delen toch noodzakelijk is, overweeg dan een "Authenticator" binnen een wachtwoordmanager te gebruiken voor het delen van codes.

Gebruiker ervaart fouten of is hun Smpartphone met Authenticator-app kwijt

Als admin gebruiker kun je de 2FA van een gebruiker resetten. Dit stuurt een nieuwe QR-code naar de gebruiker, zodat de 2FA-app opnieuw ingesteld kan worden.

1. Ga naar het profiel van de gebruiker op kantoorniveau.
  2. Klik op 'Verificatie resetten'.

Na het resetten, instrueer de gebruiker om het oude Silverfin-account uit hun authenticator-app te verwijderen om verwarring te voorkomen.