Hoe syncen met Venice (C-logic)?

Om de cijfers van Venice te syncen met Silverfin, dient er een manuele handeling te gebeuren in Venice zelf: per dossier dient er een database bestand aangemaakt te worden, een zogenaamde “ODBC”.

Een ODBC gaat in feite de mogelijkheid voorzien om te linken met specifieke data van Venice (denk vb. aan de boekhoudhistoriek, iets wat Silverfin wil uitlezen).

Ook zal Silverfin een Windows-gebruiker nodig hebben die niet alleen toegang heeft tot de server waar de Venice-data staat, maar ook deze data kan uitlezen.

Kan iedereen een ODBC aanmaken per dossier?

Dit hangt volledig af van hoe Venice staat geconfigureerd voor de gebruiker op zijn/haar PC.

Indien de Windows-user (dus niet de Venice-user, maar de gebruiker waarmee je de PC opstart) deel uitmaakt van een specifieke groep (Pervasive_Admingroep, of gewoon een admin-user is) op de server van Venice, dan kan deze user in principe de ODBC aanmaken.

Een alternatief is om aan te loggen op de server zelf van Venice als ‘administrator’ en daar Venice opstarten, en de ODBC aanmaken.

Indien hier onduidelijkheden over zijn, raden wij aan contact op te nemen met de helpdesk van Venice.

Werkwijze aanmaak ODBC in Venice

• In het dossier dat je wenst te syncen met Silverfin, kies je voor Beheer, vervolgens ODBC:

• In het scherm dat tevoorschijn komt zijn computer en lokaal pad reeds ingevuld. Kies hier een naam voor het dossier:

• Zorg ervoor dat in het menu onder Venice > Instellingen > Parameters all tabellen aangevinkt staan zoals in het scherm hieronder.

• Vervolgens kan je op aanmaken klikken om de connectie aan te maken.

De naam die je hier zal opgeven, is de naam die Silverfin zal gebruiken als ‘ sync-referentie’. In onze sync met Venice echter, kan je meteen het dossier kiezen in Silverfin dat je wenst te syncen (op voorwaarde dat er reeds een ODBC aangemaakt is voor dat dossier), zonder dat je hiervoor de sync-referentie nog eens moet opgeven in Silverfin.

In deze stap wordt de ODBC-connectie aangemaakt onder de naam die je hebt opgegeven onder stap 2 (de sync-referentie van Silverfin). Je mag dit scherm nu sluiten in Venice.

Om nu met Silverfin zelf te syncen, volg je verder de algemene weg: hier.

Ik vind mijn dossier niet in de dossierlijst

Indien je het dossier niet ziet staan (zoals hieronder uitgebeeld) in de dossierlijst, nadat je een ODBC hebt aangemaakt, dan dien je enkel de dossierlijst even te refreshen.

Dat kan door te klikken op volgende symbool:

Dit gaat alle dossiers overlopen die een ODBC hebben in Venice, en vervolgens is je dossierlijst up-to-date. Dit dien je dus steeds te doen als er een nieuwe ODBC werd aangemaakt.

Wat als er een nieuw boekjaar bijkomt in Venice?

Indien er een boekjaar bijgekomen is in Venice, zullen de cijfers van dit nieuw boekjaar niet automatisch verschijnen in Silverfin! Men dient dan de ODBC volledig opnieuw aan te maken in Venice volgens de procedure hierboven beschreven, met dat verschil dat het nieuw boekjaar ook wordt meegenomen (indien men rubriek ‘boekhouding’ aanvinkt, zal dit sowieso het geval zijn).

Er kan geen ODBC aangemaakt worden

Het kan voorkomen dat volgend scherm bekomen wordt:

Dit komt omdat de ODBC aangemaakt wordt met een gebruiker en/of in een dossier dat beveiligd is. Via de optie "Meer info" kan je normaliter deze beveiliging opheffen (dossiers kunnen zo ingesteld zijn dat data niet beschikbaar mag zijn voor buitenaf, en een ODBC is net iets dat dit toelaat, vandaar het conflict).