Aan de hand van volgende stappen kan je een sync met AFAS op te zetten:

Stap 1: Nieuwe App connector toevoegen

1. Log in op AFAS Profit
  2. Navigeer naar Algemeen / Beheer / App connector
  3. Klik op Nieuw
  4. Voeg een nieuwe App connector toe met deze instellingen:

a. Omschrijving: Silverfin

b. Automatisch token genereren: Ja

c. Maak een nieuwe gebruikersgroep aan: Ja

d. Maak een nieuwe gebruiker aan: Ja

Stap 2: GetConnectoren toevoegen

1. In de App connector-wizard, ga naar de volgende stap voor het toevoegen van GetConnectoren
  2. Klik op Acties > Importeren om de GetConnectoren te importeren die je onderaan dit artikel kan terugvinden (ga onmiddellijk naar de bijlage).

Stap 3: Token genereren en omgevings-URL bezorgen aan Silverfin

1. Klik op voltooien
  2. Het gegenereerde token moet worden ingesteld in Silverfin, zodat de autorisatie kan plaatsvinden.
  3. Stuur vervolgens deze token samen met jouw omgevings-URL naar Silverfin via de knop "Een ticket versturen" bovenaan deze pagina,  per mail naar support@silverfin.com of via onze chat. Deze aanvraag kan enkel gebeuren door een admin-gebruiker van jouw kantoor. Vergeet zeker jouw kantoor omgeving niet te vermelden.

ℹ Omgevings-URL:

Jouw omgevings-URL ziet er zo uit: https://12345.rest.afas.online/
Het cijfergedeelte (in dit voorbeeld 12345) is jouw unieke omgeving in AFAS.

Het token ziet er als volgt uit:

<token><version>1</version><data>58A1C697C5F3476F838199C0412F625C4F2C46E4CEA6735454FDBB9EEBEBD48</data></token>

Stap 4: Optionele instellingen

Na het configureren van het token is er een optionele instelling die kan worden geconfigureerd, namelijk:

- Het instellen van rechten op de nieuw aangemaakte gebruikersgroep:

o Gebruik je gegevensfilters? Definieer dan de specifieke rechten en toegangsbeperkingen die van toepassing zijn op de gebruikersgroep van de App connector

o Dit geldt meestal voor medewerkers, werkgevers, etc.

o Meer documentatie hierover is terug te vinden op de website van AFAS: Gegevensfilter activeren

o Vragen bij deze optionele instelling binnen AFAS? We raden je dan aan even contact op te nemen met de Support van AFAS.

Stap 5: Dossier syncen met AFAS

Eens de synchronisatie is aangemaakt kan je in je dossiers de synchronisatie inschakelen. Dit kan aan de hand van volgende stappen: Synchronisatie koppelen aan jouw dossier

Op dit moment is het gekend dat de AFAS-synchronisatie het moeilijk heeft met grote dossiers. Deze kunnen vrij lang aan het synchroniseren zijn. Op dit moment plannen we geen updates aan de AFAS-synchronisatie. Indien je dit bij een groot dossier opmerkt raden we aan jouw dossier manueel op te laden.

Bijlage: