Wat kunt u doen als u een export probleem heeft in uw klantendossier dat afkomstig is van een beschadigde PDF?

Een PDF is een zeer complex bestandsformaat en met een zeer groot aantal verschillende toepassingen die PDF's genereren kan het voorkomen dat het PDF-bestand zelf fouten bevat waardoor Silverfin het niet kan verwerken. Het kan voorkomen dat de PDF er prima uitziet in Mac's voorvertoning programma of in Acrobat Reader. Dit komt doordat deze applicaties een enorme verzameling speciale afhandelingscodes bevatten om een reeks PDF-bestandsfouten te herstellen. Deze reparatielogica is niet beschikbaar voor Silverfin, maar u kunt gebruik maken van het feit dat u deze programma's waarschijnlijk al op uw machine heeft staan om het probleem met uw PDF op te lossen en vervolgens opnieuw te uploaden naar Silverfin.

Hieronder vindt u 3 opties, afhankelijk van uw laptop/desktop.

1. Voorvertoning

Als u een Mac gebruikt, dan heeft u Voorvertoning (Preview in het Engels) geïnstalleerd als onderdeel van de standaard set applicaties.Open je PDF daarin en kies dan Bestand → Exporteer ...

Screenshot 2022-12-14 at 14.04.44.png

Wanneer het dialoogvenster opent, kies je PDF als formaat en exporteer je het document. Het lijkt misschien vreemd dat u een PDF als PDF exporteert, maar dit zorgt ervoor dat Voorvertoning de PDF verwerkt en veel fouten erin automatisch herstelt. Neem vervolgens het nieuwe document en upload het in Silverfin in plaats van het oude.

2. Acrobat Reader

Als u op een Windows machine zit, dan heeft u waarschijnlijk Acrobat Reader geïnstalleerd. Open de PDF in Acrobat Reader en kies dan Bestand → Opslaan als :

Screenshot 2022-12-14 at 14.27.17.png

Wanneer het dialoogvenster wordt geopend, kiest u PDF als formaat. Het lijkt misschien vreemd dat u een PDF als PDF exporteert, maar dit zorgt ervoor dat Acrobat de PDF verwerkt en veel fouten erin automatisch herstelt. Neem vervolgens het nieuwe document en upload het naar Silverfin in plaats van het oude.

3. Afdrukken naar PDF

Als u een van de bovenstaande toepassingen niet hebt, of om de een of andere reden het probleem niet oplost, is er nog iets wat u kunt proberen. De kans is groot dat u al kunt afdrukken naar PDF. Open de afdrukdialoog en zoek in de printerselectie naar een PDF-printer. Als je die hebt kun je die gebruiken om de pdf af te drukken in een verse pdf. Dit proces herstelt meestal eventuele fouten in het pdf-bestand. Neem vervolgens het nieuwe document en upload het naar Silverfin in plaats van het oude.