Om je databasenaam terug te vinden zijn er meerdere mogelijkheden. Welke mogelijkheid werkt voor jouw, hangt af van de Odoo variant die je hebt (Cloud, On-Premise variant).

Optie 1 (meestal van toepassing voor Cloud variant):

Surf naar https://www.odoo.com/my/databases en log in, hier vind je na het inloggen de database naam. Deze kan overeenkomen met het domein. Bijvoorbeeld: jouw domein/url is: jouwnaam.odoo.com dan zal "jouwnaam" de database kunnen zijn. Indien dit "jouwnaam" is, dan moet je het veld database leeg laten. Wijkt dit af? Dan vul je de databasenaam in.

In onderstaand voorbeeld is sf-xxx-test de database naam.

Screenshot 2023-01-20 at 15.36.00.png

Screenshot optie 1

Optie 2:

Plaats  "/_odoo/support" achter jouw Odoo link zodat je het volgende krijgt: https://jouwdomein.com/_odoo/support

In onderstaand voorbeeld is sf-xxx-test de database naam.

Screenshot optie 2

Optie 3

Plaats "/web/database/manager" achter jouw Odoo link, zodat je het volgende krijgt:

https://jouwdomein.com/web/database/manager

In onderstaand voorbeeld is "db" de database naam.

Screenshot optie 3

Werkt geen enkele optie? Dan dien je rechtstreeks contact op te nemen support van Odoo. Zij zijn in de mogelijkheid deze database naam voor jou op te zoeken. Silverfin kan dit niet opvragen wegens veiligheidsredenen.

Hoe vind ik de API-sleutel terug?

Dit kan je aanmaken via accountvoorkeuren --> accountbeveiliging.

Het volledige stappenplan kan je terugvinden op het hulpartikel van Odoo.

Belangrijk: bij het opstellen van de Odoo synchronisatie is het belangrijk om het e-mailadres te gebruiken waar de API-sleutel mee is aangemaakt en dat deze gebruiker de volledige toegang heeft tot het dossier.