Update 15/11/2023

Nadat de nachtelijke synchronisatie voor alle dossiers terug werd geactiveerd, werden er geen vertragingen meer vastgesteld. Als laatste stap moest de Yuki synchronisatie nog uit isolatie gehaald worden en terug verplaatst worden naar de algemene wachtrij. Dit werd uitgevoerd op 3 november 2023. Ook na deze aanpassing werden geen vertragingen meer vastgesteld. Het issue is daarmee volledig opgelost.

We gaan verder met het gradueel uitrollen van de nieuwe versie van de Yuki synchronisatie naar alle klanten. De nieuwe versie was al actief bij klanten die deel uitmaakten van de beta-testing. In de nieuwe versie van de Yuki synchronisatie, worden de aanpassingen in de gegevens die zijn opgehaald tussen de laatste synchronisatierun en de vorige run efficiënter berekend.

Update 25/10/2023

De nachtelijke synchronisatie heeft dit weekend zonder enige vertraging gelopen. Daarom hebben we de oplossing de voorbije dagen verder uitgerold. Ook dit is succesvol verlopen waardoor we vanavond de nachtelijke synchronisatie voor alle dossier opnieuw kunnen activeren. Zoals altijd volgen we de impact hiervan nauwlettend op.

Update 20/10/2023

Zoals vorige week aangekondigd zijn we deze week van start gegaan met het gefaseerd uitrollen van de oplossing voor de vertragingen met de Yuki-synchronisatie. De voorlopige resultaten hiervan zijn positief.

Komend weekend monitoren we de impact wanneer de nachtelijke sync voor alle dossiers met een Yuki-synchronisatie loopt. Volgende week gaan we dan verder met het uitrollen van de oplossing. Indien ook deze resultaten positief zijn, zullen we de nachtelijke sync voor alle dossiers terug activeren.

Update 12/10/2023

We zijn ervan overtuigd dat we afgelopen week in samenwerking met Yuki de oorzaak van de vertragingen hebben geïdentificeerd en dat we de huidige problemen kunnen oplossen. Momenteel zijn we de oplossing uitvoerig aan het testen aangezien de implementatie hiervan geen eenvoudige operatie is.

Indien alle verdere tests positief verlopen zullen we starten met de oplossing gefaseerd uit te rollen in de loop van volgende week. Dit heeft de hoogste prioriteit bij onze product/engineering teams.

Update 29/09/2023

Momenteel gebruikt ongeveer 20% van alle dossiers met een Yuki-synchronisatie de nieuwe versie. Op 22/09 activeerden wij de nachtelijke sync opnieuw voor dossiers die de nieuwe versie van de Yuki-synchronisatie gebruiken. Dit betekent dat deze dossiers opnieuw van de vertrouwde data synchronisatie met een automatische nachtelijke sync kunnen genieten.

Wij monitoren nu de impact van het heractiveren van de nachtelijke sync voor de dossiers die de nieuwe versie gebruiken en staan hierbij in nauw contact met Yuki. Komende week wordt het aantal dossiers en kantoren dat de nieuwe versie van de Yuki-synchronisatie gebruikt niet verder uitgebreid totdat we voldoende data verzameld hebben. We houden je op de hoogte van de volgende stappen.

Update 25/09/2023

Tijdens de bètatesting van de nieuwe versie van de Yuki-synchronisatie werd afgelopen week één probleem bij het ophalen van de openingsbalans gerapporteerd dat met de hoogste prioriteit werd behandeld en inmiddels succesvol is opgelost. De overige resultaten van de testing zijn gunstig. Wij breiden geleidelijk aan het aantal dossiers en kantoren uit dat de nieuwe versie van de Yuki-synchronisatie gebruikt.

Wij activeerden op 22/09 de nachtelijke sync voor Yuki synchronisaties opnieuw voor dossiers die de nieuwe versie gebruiken. Dit betekent dat deze dossiers opnieuw van de vertrouwde data synchronisatie met een automatische nachtelijke sync kunnen genieten.

Ons toegewijde team blijft de situatie nauwlettend opvolgen en we houden je regelmatig op de hoogte van de voortgang van de testen en de verwachte release van de vernieuwde Yuki-synchronisatie.

Blijf alsjeblieft contact met ons support-team opnemen als je eventuele verdere feedback of vragen hebt. We zijn er om je te helpen en ervoor te zorgen dat je kan blijven rekenen op een vlotte data synchronisatie.

Update 07/09/2023

Deze week gaan we van start met het bètatesten van de nieuwe versie van de Yuki-synchronisatie. Wat houdt dit in? In eerste instantie zullen we de nieuwe versie van de Yuki-synchronisatie activeren bij een beperkt aantal dossiers en kantoren die hiervan op de hoogte zijn. Dit zal geleidelijk worden uitgebreid. Tijdens deze fase zullen we de synchronisatie nauwlettend volgen en eventuele problemen onmiddellijk aanpakken. We hebben een toegewijd engineering/product team klaarstaan dat de hoogste prioriteit geeft aan de testing en release van de vernieuwde Yuki-synchronisatie.

Jouw feedback is van onschatbare waarde voor zowel Silverfin als Yuki. Als je enige onregelmatigheden of problemen opmerkt, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons supportteam. We zijn er om je te helpen en ervoor te zorgen dat je kan blijven rekenen op een vlotte data synchronisatie.

Update 24/08/2023

Sinds maandag (21/08/2023) hebben wij de automatische sync voor Yuki synchronisaties tijdens de nacht niet uitgevoerd en de impact hiervan gemonitord. Wij merken op dat dit een positieve impact heeft op jullie ervaring met de Yuki synchronisatie.

Zolang de hinder met de Yuki synchronisatie aanhoudt zullen wij daarom de automatische nachtelijke sync niet uitvoeren op weekdagen. Tijdens het weekend zal de automatische nachtelijke sync wel lopen.

Je kan nog steeds op elk moment over de recentste cijfers beschikken in Silverfin door in het startscherm van je dossier manueel op de sync knop te klikken. Dit zou ertoe kunnen leiden dat je sneller je limiet van 1000 API-calls per dag bereikt. Contacteer in dat geval Yuki support, zij zullen je onmiddellijk verder helpen.

Wij blijven de situatie nauw opvolgen en zullen de automatische nachtelijk sync op weekdagen terug activeren van zodra aangewezen.

Algemeen Bericht

Omdat we onze samenwerking elke dag opnieuw hoog in het vaandel dragen en transparantie willen brengen in onze relatie, delen we met jou graag een update omtrent de recente Yuki synchronisatie problematiek met Silverfin.

Sinds eind mei zien we een stijging in het aantal connection time out errors bij het ophalen van data via de Yuki API. Begin juni is dit verder drastisch gestegen wat uiteindelijk geleid heeft tot een tijdelijke onderbreking op 7 juni.

Naar aanleiding van de continu time-outs zijn we in gesprek gegaan met Yuki om te zien hoe we samen kunnen werken aan een oplossing.

Terwijl Yuki verder onderzoek doet naar de gehele situatie, zodat een structurele oplossing baat brengt bij de stabiliteit van de synchronisatie connectie, heeft Silverfin verschillende stappen gezet om onze partner hierbij te helpen.

Onze time-out tijd om een verbinding tot stand te brengen met Yuki was voorheen vastgelegd op 60s. De drastische stijging op 7 juni van verbindingen die niet succesvol binnen 60s konden gelegd worden had een ruimere impact op de service van Silverfin en alle synchronisaties. Dit betekende dat connectie maken met de Yuki sync langer duurde dan 60s (dataoverdracht niet meegerekend).

Wij hebben toen de beslissing genomen om de tijd die we geven aan een sync om een verbinding tot stand te brengen in te korten naar 5s, maar tegelijk ook om het aantal pogingen in geval van mislukte verbinding te verhogen naar 3. Hoewel dit ervoor gezorgd heeft dat de stress op onze infrastructuur terug normaliseerde, had dit tot gevolg dat een groot aantal van de Yuki syncs faalden.

Om tot een oplossing te komen zijn wij verder in gesprek gegaan met Yuki. Als tijdelijke maatregel hebben we de Yuki syncs geïsoleerd van alle andere syncs die Silverfin uitvoert en de timeout tijd bij het tot stand brengen van de verbinding opnieuw verhoogd naar 60s.

Ook de "achtergrondhelpers" om alle Yuki sync opdrachten tot een goed einde te brengen hebben we drastisch verhoogd als een bijkomende tijdelijke oplossing in afwachting van een oplossing van het connectieprobleem langs de zijde van Yuki.

Ten slotte zijn wij ook, samen met Yuki, aan het onderzoeken om de Silverfin-Yuki sync op korte termijn versneld te gaan upgraden. Het beschikbaar stellen van een nieuw API endpoint door Yuki zou ons in staat moeten stellen om op een gewijzigde, maar performantere manier data op te halen via de Yuki API. De redelijke verwachting is dat dit zal leiden tot minder zware API calls naar de Yuki API toe en we hopen dat een verminderde druk op hun systemen ook zal leiden tot minder timeout issues bij tot stand brengen van een verbinding. Wij prioritiseren dit ontwikkelingswerk en zullen hierbij nauw samenwerken met Yuki.

We monitoren voortdurend de impact van elke aanpassing zodat we snel kunnen reageren en bijsturen waar nodig.

Weet dat we hier zeer intens over in contact staan met Yuki en dat zij er alle mogelijk zaken aan toewijden om deze connectie kwaliteit zo snel mogelijk terug te brengen naar de kwaliteit die jij als gebruiker dagelijks kon ervaren.

Op dit moment kan je dus helaas nog steeds hinder ervaren met de Yuki Synchronisatie. Zodra hiervan een update is, zal dit artikel worden bijgewerkt.

Onze excuses voor het ongemak.