Om de cijfers van je dossier te synchroniseren ('syncen') met Silverfin moet je in de eerste plaats beschikken over een actieve synchronisatie.

Synchronisatie met een online pakket (cloud) toevoegen is volledig gratis en vereist slechts een paar gegevens: voor ExactOnline vragen wij in te loggen met jouw account, voor Yuki een geldige Access Key en voor Octopus een geldige Login en wachtwoord.
Synchronisatie met een offline pakketten (server / On-premise) vereisen toegang tot de centrale server waar de dossiers opgeslagen worden waar wij een Silverfin Sync service installeren. Hiervoor neem je best eerst contact op met je Customer Success Manager (CSM) zodat we dit voor je in orde kunnen brengen. Hou er rekening mee dat een server installatie onderhoud vereist en dat dit geen gratis functionaliteit is. Meer informatie kan je bij je CSM verkrijgen.

Zodra deze connectie is gelegd kan je de synchronisatie koppelen aan jouw dossier.

Spring onmiddellijk naar het juiste onderwerp:

Hoe kan ik elk cloud pakket verbinden?

Voor de volgende cloud pakketten kan je dit zelf verbinden via kantoorniveau:

Exact Online (BE)
Exact Online (NL)
Exact Online (FR)
Yuki
Sage Business Cloud Accounting
Twinfield
AdminPulse (administratieve synchronisatie)
Odoo
Horus
BoCountODataV4 (365 Business Central met BoCount extensie)
Cegid API

Voor enkele boekhoudpakketten is het nodig om ze te connecteren in het dossier:

Xero
XeroTB
Quickbooks
E-conomic

Voor volgende pakketten dien je jouw CSM of support te contacteren met de nodige informatie:

Octopus
Winbooks On Web
WingsOnline
AFAS
Fid-manager (administratieve synchronisatie)

Een ander pakket? Controleer even of wij het reeds ondersteunen. Indien dit zo is, neem zeker even contact met ons op voor meer informatie.

Heb je reeds jouw pakket verbonden? Dan kan je onmiddellijk de synchronisatie koppelen aan jouw dossier.

Als je een cloud pakket hebt dat je via kantoorniveau kan verbinden en nog niet verbonden is. Kan je hieronder ontdekken hoe je dit kan doen:

Verbind jouw cloud pakket via kantoorniveau

Ben je geen admin gebruiker? Gelieve dan even contact op te nemen met een admin gebruiker binnen jouw kantoor.

Als Admin gebruiker kan je op kantoorniveau naar het tabje "Syncs" gaan. Vervolgens klik je op "Nieuwe sync toevoegen".

Je selecteert het pakket dat je wenst te connecteren uit het menu:

Zodra je op 'connect' drukt, zal je enkele mogelijkheden hebben.

Je wordt doorgestuurd naar de login pagina van het juiste boekhoudpakket, je logt in met het juiste account en je keert automatisch terug naar Silverfin. De Sync entiteit is vervolgens aangemaakt. Bijvoorbeeld bij ExactOnline.

Een 2de optie is dat je op een nieuw scherm komt waar je de nodige gegevens dient in te geven. Vul alle nodige gegevens aan en druk op "Synchronisatie met ..... opzetten"

Vanaf nu is de synchronisatie ingesteld op kantoorniveau en kan deze gebruikt worden in de dossiers aan de hand van de volgende stappen.

Verbind een dossier met Xero, XeroTB, Quickbooks or E-conomic

De volgende stappen zijn hetzelfde voor Xero, XeroTB, Quickbooks of E-conomic.

Voor Xero zijn er 2 opties:

1. Xero synchroniseert alle transacties van elke rekening
  2. XeroTB synchroniseert alleen alle totalen van de rekeningen. We raden aan dit te gebruiken wanneer er er meer dan 1 valuta gebruikt wordt in het dossier. Voor meer informatie kan je dit specifieke artikel raadplegen over XeroTB (op dit moment in het Engels beschikbaar).

Wanneer een nieuw dossier wordt aangemaakt:

Selecteer de eerste optie: 'Automatisch uit de boekhouding' (1).

Selecteer nadien in de drop-down 'sync' de synchronisatie die je wilt instellen (2).

Je kunt ervoor kiezen om deze stap nu over te slaan door 'Manueel via Excel of CSV' te selecteren. Je kunt altijd de synchronisatie instellen met Xero, XeroTB, Quickbooks en e-conomic in een bestaand dossier.

Wanneer je op Opslaan & Doorgaan klikt, word je doorgestuurd naar de inlogpagina van de boekhoudsoftware. Je moet inloggen met de inloggegevens van de gebruiker die toegang heeft tot het dossier dat je probeert te synchroniseren.

Zet de synchronisatie op in een bestaand dossier

Zodra er een dossier bestaat, kun je een nieuwe synchronisatie instellen via de onderstaande instructies.

Zodra je op de synchronisatie-instellingen pagina bent, vind je de beschikbare synchronisaties in de drop-down:

Wanneer je op 'Bewaar wijzigingen' klikt, word je doorgestuurd naar de inlogpagina van de boekhoudsoftware. Je moet inloggen met de gegevens van de gebruiker die toegang heeft tot het dossier dat je probeert te synchroniseren.

Synchronisatie koppelen aan jouw dossier

Ga naar het dossier en klik op op 'dossier bewerken'.

Ga dan naar de tab 'sync':

Klik dan op 'sync instellen':

Dan kom je op volgende scherm terecht:Hier kies je vervolgens of je de synchronisatie wenst op te zetten vanaf een bepaalde datum ("synchronisatie start vanaf") (optie 1) of je alle data wenst te vervangen met alle data uit je boekhoudpakket (optie 2).

Vervolgens kom je bij optie 1 op dit scherm:

Optie 2: geeft je een gelijkaardig scherm, maar zonder de optie "Nieuwe synchronisatie start vanaf"

Voor een On-Premise (Offline pakket) is een sync-referentie nodig om de cijfers van het gewenste dossier op te halen.

Voor de volgende boekhoudpakketten is dit de naam van de map op de server.
ExpertM
Wings
Winbooks
Venice
VeroCount
Sage Bob
Sage50
TopAccount
Adsolut
ORAS
Briljant
Popsy

Bij online-pakketten (cloud) zoals Odoo, ExactOnline, Octopus, Yuki,... is het niet nodig deze referentie te kennen, aangezien het dossier automatisch zal verschijnen in de lijst. Je kan deze dan selecteren op basis van de naam of code die het heeft gekregen in je cloud boekhoudpakket (via een dropdown zoekveld).

De boekjaren en het einde van het eerste boekjaar wordt automatisch ingevuld op basis van gegevens die Silverfin door krijgt uit het boekhoudpakket (indien deze niet correct doorkomen in SF, kan je altijd support contacteren om deze aan te laten passen).

Zodra je klikt op, "bewaar wijzigingen" zal de synchronisatie opstarten. Afhankelijk van de grootte van het dossier kan dit de eerste keer wat langer duren. Sowieso worden deze cijfers elke nacht automatisch gesynchroniseerd, zodat je steeds tegen de volgende dag over de meest recentste cijfers beschikt in Silverfin.

Wens je overdag de laatste cijfers op te halen? Dit kan steeds aan de hand van de synchronisatie pijltjes die je naast de dossiernaam terugvindt.