Hoe kan je verbinding maken tussen ExactOnline en Silverfin? Of is de synchronisatie reeds aanwezig, maar heb je hier vragen rond? Dit artikel kan je hierbij verder helpen.

Spring onmiddellijk naar het juiste onderwerp:

Hoe kan ik de synchronisatie opzetten met ExactOnline?

Heb je nog geen synchronisatie opgezet met ExactOnline en wenst je dit te doen? Een admin gebruiker in jouw kantoor kan alle stappen in het volgende artikel volgen om deze synchronisatie aan te maken op kantoorniveau:
Hoe kan ik een synchronisatie opzetten met mijn boekhoudpakket?

Waarom zijn niet alle dossiers zichtbaar in de drop-down, in Silverfin?

In ExactOnline moet je de dossiers die je wil kunnen zien en synchroniseren in Silverfin, toevoegen aan de Silverfin Applicatie in ExactOnline. In de video hieronder zie je hoe dit moet.

Nadat je de stappen hebt gevolgd, dien je in Silverfin even op "Ververs lijst" te drukken.

Deze knop vind je op de plaats waar je jouw synchronisatie opzet in een dossier en dus de referentie dient te selecteren.

Mijn dossier van Exact Online is uit evenwicht. Wat kan ik controleren? (ingehouden winsten)

Wanneer je merkt dat je dossier dat synchroniseert met Exact Online uit evenwicht is, kan dit te maken hebben met de 'ingehouden winsten' instelling. Deze kan je aanpassen bij het veranderen/opzetten van de synchronisatie in het dossier.

Wat doet deze instelling? Deze instelling houdt rekening met de manier dat jouw resultaat is verwerkt in Exact Online. Sinds enige tijd is het mogelijk in Exact Online de verwerking automatisch te laten uitvoeren. Je dient het jaar op te geven dat dit voor de eerste keer werd gebruikt in het dossier.

In veel situaties, zeker nieuwere dossiers is dit het eerste boekjaar dat aanwezig is in Exact Online.

Je kan deze instelling nog steeds opnieuw aanpassen door opnieuw de synchronisatie te gaan opzetten (hou rekening met de dagelijkse API-limiet bij grotere dossiers, wanneer deze limiet bij Exact Online is overschreven gaat de synchronisatie pas verder de volgende dag).

Wanneer je de synchronisatie start met 'synchronisatie startdatum' is het ook mogelijk dat het eerste boekjaar moet gekozen, i.p.v. het jaar dat de synchronisatie start.

Ik heb een foutmelding tijdens het synchroniseren, wat nu?

Je Exact Online-licentie is verlopen. Kun je controleren of het tijd is om die te verlengen? Gelieve contact op te nemen met Exact Online.

We hebben geen toegang meer tot de Exact Online omgeving door een verlopen of ongeldige licentie. Kijk dit na in Exact Online of neem contact op met Exact Online voor meer informatie.

Het rekeningnummer voor de transactie 'transactie-informatie' in de ExactOnline API ontbreekt. Probeer het over een uur nog eens. Als de fout zich blijft voordoen, neem dan contact op met de support van Exact Online.

Controleer of aan de transactie die vermeld in de foutmelding een rekeningnummer is gekoppeld. Indien deze ontbreekt voeg deze toe en probeer later nog eens. Lijkt deze wel te zijn gekoppeld? Neem dan eerst contact op met Exact Online om dit te laten nakijken.

We kunnen geen periode 'bv. 2023-12-31' vinden voor de volgende transactie: 'Transactie Gegevens'. Kun je dit controleren in ExactOnline?

Controleer de periode voor de transactie in de foutmelding. Is deze ingevuld, juist en zonder type fouten? Laat dit even controleren door Exact Online, indien nodig kan je nadien met de details van de transactie ook contact opnemen met Silverfin Support om dit verder te laten nakijken.

De inloggegevens die werden gebruikt om deze sync in te stellen, werden in Exact Online gemarkeerd als "geblokkeerd" en kunnen niet worden gebruikt om toegang te krijgen tot gegevens.

De gebruiker dat is gebruikt om de verbinding met Silverfin te leggen, is geblokkeerd. Controleer of je deze gebruiker opnieuw kan deblokkeren. Indien dit niet mogelijk is, dien je de synchronisatie opnieuw te connecteren.

Het dossier werd in Exact Online gemarkeerd als "geblokkeerd" en kan niet worden geopend

Het dossier is wellicht geblokkeerd of gearchiveerd in Exact Online. Wanneer een dossier gearchiveerd of geblokkeerd is, heeft Silverfin geen toegang meer tot dit dossier. Een synchronisatie is daardoor ook niet mogelijk. Deblokkeer of haal dit dossier uit het archief in Exact Online. Nadien zal de synchronisatie terug lukken.

Het Exact Online-dossier kan niet worden geopend met de inloggegevens die werden gebruikt om de synchronisatie in te stellen.

Het dossier kan met de inloggegevens niet (meer) worden geopend of teruggevonden. Controleer de rechten van de gebruiker die is gebruikt om de synchronisatie op te zetten. Controleer ook of het dossier is toegestaan in de Silverfin applicatie, in Exact Online aan de hand van bovenstaande video.

Het wachtwoord van het Exact Online-account dat deze sync heeft ingesteld, is vervallen. Wijzig het wachtwoord in Exact Online.

Mogelijks is het wachtwoord gewijzigd in Exact Online waardoor we geen toegang meer hebben tot Exact Online, of dient je Exact Online wachtwoord gewijzigd te worden in Exact Online wegens veiligheidsredenen. Zodra dit is gebeurd dien je wellicht de synchronisatie opnieuw te verbinden op kantoorniveau.

De inloggegevens die zijn gebruikt om deze synchronisatie op te zetten, hebben tot geen enkel dossier toegang in Exact Online.

Controleer aan de hand van bovenstaande video of de dossiers zijn toegevoegd aan de Silverfin Applicatie in Exact Online. Als de gebruiker waarmee de synchronisatie werd opgezet vervolgens toegang heeft tot die dossiers, zal je na het verversen van de lijst de dossiers moeten kunnen terugvinden.

Kan ik documenten synchroniseren met Exact Online?

Ja, 'out of the box' ondersteund onze synchronisatie, het synchroniseren van documenten. Zodra er een document gekoppeld is aan de transactie zal deze ook zichtbaar worden in Silverfin. Afhankelijk van de hoeveelheid van documenten kan dit even duren tot deze allemaal zichtbaar zijn in Silverfin, nadat de synchronisatie is voltooid.