Je kan de rapporteringsfrequentie aanpassen (dus vb. van kwartaal- naar maandrapporteringen).

OPGELET: Ook een lagere rapporteringsfrequentie (van maand naar jaar) kan, maar heeft gevolgen, aangezien in dit geval periodes verwijderd worden. Dan ben je ook alle werk kwijt dat in deze periode gebeurde. Indien je niet zeker bent, contacteer je beter even onze support. Dit kan ook invloed hebben op de kosten van jouw dossier. Als je vragen hebt, neem dan zeker eerst contact op met de admin beheerder van jouw kantoor.

Een voorbeeld: je hebt maanddossier en deed een tussentijdse afsluiting op 30/06. Als je dan naar jaardossier gaat, is de periode 30/06 niet langer beschikbaar in Silverfin en ook alle data die aan die periode vast hangt.

Als je van jaar naar kwartaal of maand gaat, dan worden de gegevens die in het jaar zaten niet opgedeeld, maar in de laatste periode geplaatst. Bijv. als je een boekjaar hebt dat eindigt op 31/12, en je verandert de frequentie van jaar naar maand, dal zullen alle maanden leeg zijn, behalve december, wat alle gegevens zal bevatten.

Bij de dossiergegevens doe je de aanpassing: onder "Rapporteren per" kan je kiezen voor maand, kwartaal of jaar. Daarna bewaar je.

Indien je een manueel ingelezen dossier hebt, en je verhoogt de frequentie, dan zijn de nieuwe periodes niet automatisch aangemaakt.

Na het aanpassen van de frequentie in 'dossiergegevens', zal je de periode opnieuw moeten inladen via 'Nieuwe periode toevoegen', en dan voor de optie 'bestand uploaden' kiezen. Vervolgens kan je zelf aangeven per welke periode er gerapporteerd moet worden.

Als je hier graag hulp bij krijgt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onze chat.