De Silverfin Community is een onderdeel binnen Silverfin waar gebruikers aan de slag kunnen gaan om te leren hoe je zelf sjablonen, toelichtingen en documenten op kan stellen. Het doel van de Community is om algemene kennis en informatie te delen die dan in de eigen unieke code gebruikt kan worden.

Silverfin maakt gebruik van de programmeertaal - Liquid - om de verschillende templates op te maken en in goede banen te leiden.

Waarom? Dit kan handig zijn als jullie zelf bijvoorbeeld documenten willen opmaken die kantoorspecifiek zijn, toelichtingen willen opmaken die jullie eigen twist hebben of sjablonen willen opstellen die perfect aanleunen bij jullie noden.

Liquid is gemakkelijk te leren en te coderen. Je hoeft geen expert te zijn in programmeren om de taal te begrijpen. Via Silverfin Developer kom je in een database terecht met de meest gebruikte syntaxis, tags, drops en filters die je kan gebruiken in de Silverfin templates.

Ben je een ervaren developer of een enthousiaste medewerker? Iedereen kan terecht bij de Silverfin Community om (bij) te leren.

Onze Community is een laagdrempelig deelplatform waar kennis wordt opgeslagen om iedereen te helpen.

Om te beginnen, maak je een account aan via https://community.silverfin.com/ en kan je meteen aan de slag.

De Community is opgedeeld in verschillende categorieën en heeft ook een makkelijke zoekfunctie. Als je een vraag stelt, voeg dan zeker enkele trefwoorden en categorieën toe zodat onze developers (of andere gebruikers) jouw vraag makkelijk kunnen plaatsen in de juiste context en je snel van een antwoord kunnen voorzien. Een vraag stel je ook steeds in het Engels zodat alle developers kunnen helpen en we een zo breed mogelijk publiek aanspreken.