Silverfin kan een connectie leggen met Fid-Manager om zo administratie data te synchroniseren.

Een aanpassing in Fid-Manager vloeit dan voor volgende zaken ook door naar Silverfin: de dossiergegevens en de bedrijfsparameters. Info in de bedrijfsparameters wordt ook gebruikt voor de jaarrekening en vennootschapsbelasting modules, deze info wordt dus rechtstreeks van daar overgenomen.

Wat moet je doen om een connectie te maken met Fid-Manager?

1. Vraag in Fid-Manager volgende zaken op:

• Base url
  • Api login
  • Api password

Dit kan je door in Fid-Manager de toegangssleutel aan te maken.

1. Klik op Meer en dan onderaan op Parameters voor de toegang van externe software.
  2. Dan op Toegangssleutel toevoegen
  3. Je ontvangt dan een e-mail met de nodige gegevens.

2. Bezorg deze gegevens aan de support van Silverfin en vraag om een integratie met Fid-Manager

Zodra we op de achtergrond de koppeling in orde hebben gebracht, kan Silverfin synchroniseren met Fid-Manager.

3. Koppel dossiers aan Fid-Manager

Dit doe je door per dossier éénmalig bij de dossier instellingen van Silverfin, de administratie synchronisatie te koppelen aan hetzelfde dossier in Fid-Manager.

Indien niet alle data zichtbaar is in het dossier zal dit afhangen van instellingen in FidManager zelf. Tot welke onderdelen Silverfin toegang heeft, wordt hier bepaald. Vind je geen dossiers of synchroniseren we niet alles? Mogelijks is dit omdat we geen toegang hebben gekregen om dit te lezen in Fid-Manager. Controleer vervolgens deze instellingen:

Bepaal hier de instellingen die van invloed hebben op de sync met Silverfin. Indien je zelf hier geen toegang tot hebt, hebt u mogelijks niet de juist rechten binnen Fid-Manager. In deze situatie neem je best even contact op met Fid-Manager.