Voor configuratie in aanslagjaar 2023 en eerder dien je de volgende artikels te volgen voor

Voor de configuratie van de Inlichtingen omtrent de aangifte kan je het volgende artikel volgen voor alle aanslagjaren:

Hoe gebruik en configureer ik de inlichtingen omtrent de aangifte?

Vanaf aanslagjaar 2024 moet eventuele configuratie van de sjablonen uit het pakket Vennootschapsbelasting gebeuren via een specifiek hiervoor voorziene gebruikersomgeving. Deze kan je bereiken via het menu op kantoorniveau (Sjablonen -> Dossierconfiguraties -> Workflowconfiguraties -> Vennootschapsbelasting).

Bovenaan het formulier vind je twee selectievelden: Aanslagjaar en Mappinglijst. Deze bepalen wanneer de configuratie van toepassing is. Eenmaal de configuratie is ingegeven, hoef je voor de toekomstige aanslagjaren niets te doen; de sjablonen zullen steeds de waarden gebruiken van het laatst aangepaste aanslagjaar.

Onder de selectievelden vind je de configureerbare velden, opgelijst per sjabloon in volgorde van voorkomen in het pakket. Meestal gaat het om een rekeningselectie (‘#’-symbool in de sjablonen). Meerdere rekeningen (of groepen van rekeningen) kan je invoeren gescheiden met een komma (zonder spaties). Om een bereik aan rekeningen in te geven, kan je ook gebruik maken van de verkorte notatie d.m.v. twee underscore (‘_’) symbolen, bv. 120__123 voor alle rekeningen die beginnen met 120, 121, 122 & 123.

Wanneer je gebruikmaakt van de BE Silverfin Mapping lijst, zal je zien dat bepaalde velden een default waarde bevatten; dit is de door Silverfin bepaalde auto-configuratie. Je kan deze velden ook overschrijven via de hierboven beschreven methode of desgewenst deactiveren door een liggend streepje (‘-’) in te geven.