Dit artikel legt uit waarom Silverfin tweestapsverificatie (2FA) vereist en begeleidt je bij het installatieproces. 2FA verbetert de beveiliging door een code van een Authenticator-app te vereisen naast je wachtwoord. Leer hoe je een Authenticator-app installeert en gebruikt, problemen oplost en het belang van deze beveiligingsmaatregel begrijpt.

Inhoudstafel

Waarom moet ik inloggen met tweestapsverificatie?

Wanneer je inlogt op Silverfin en een tweestapsverificatiescherm ziet, betekent dit dat je kantoor heeft besloten de beveiliging te verbeteren door tweestapsverificatie (2FA) in te schakelen. Tweestapsverificatie (2FA) vereist dat je een code invoert van een Authenticator-app naast je wachtwoord. Deze extra stap, die elke 30 dagen op vertrouwde apparaten kan worden uitgevoerd, verbetert de beveiliging aanzienlijk.

Wat is een Authenticator?

Een Authenticator-app genereert elke 30 seconden een nieuwe tijdelijke code. Je moet deze code invoeren samen met je wachtwoord om toegang te krijgen tot je account. Deze code verandert regelmatig, waardoor het moeilijk is voor ongeautoriseerde gebruikers om toegang te krijgen.

Tweestapsverificatie instellen

1. Inloggen op Silverfin: Na het inloggen op Silverfin en het zien van het tweestapsverificatiescherm, klik je op de groene knop 'Ga verder met instellen'.
  2. Een Authenticator-app installeren: Als je nog geen Authenticator-app hebt geïnstalleerd, moet je er een kiezen. Hier zijn enkele aanbevolen opties:
    • Google Authenticator voor iOS of Android (mobiele app)
    • Authy voor iOS, Android (mobiele app)
    • WinAuth (desktop-app)
    • Microsoft Authenticator voor iOS of Android (mobiele app)
    • Wachtwoordmanager (Let op: Authenticators in wachtwoordmanagers zijn meestal niet gratis, maar kunnen op meerdere apparaten worden gebruikt en gedeeld tussen gebruikers)
  3. Scan de QR-code: Open je Authenticator-app en scan de QR-code die op het Silverfin-scherm wordt weergegeven.
  4. Voer de toegangscode in: Zodra Silverfin is toegevoegd aan je Authenticator-app, genereert deze een code. Voer deze code in op het Silverfin-scherm.
  5. Vertrouw je apparaat (optioneel): Als je een vertrouwde computer gebruikt, selecteer 'Deze browser vertrouwen voor de komende 30 dagen' om te voorkomen dat je elke keer een code moet invoeren wanneer je op dit apparaat inlogt.
  6. Voltooi de setup: Druk op 'Doorgaan' om het instellen van tweestapsverificatie te voltooien.

Problemen met tweestapsverificatie oplossen

Kan ik tweestapsverificatie uitschakelen?

Tweestapsverificatie (2FA) moet door een admin gebruiker op kantoorniveau worden uitgeschakeld. Het kan niet worden uitgeschakeld voor individuele gebruikers als het is ingeschakeld voor het kantoor.

Ik ben mijn smartphone met de Authenticator-app kwijt. Wat moet ik doen?

Als je je smartphone met de Authenticator-app kwijt bent, neem dan contact op met de admin gebruiker van je kantoor. Zij kunnen 2FA voor je resetten. Je ontvangt een nieuwe QR-code om 2FA opnieuw in te stellen. Verwijder voordat je de nieuwe QR-code scant, het oude Silverfin-account uit je Authenticator-app.

Ik ondervind fouten bij het gebruik van 2FA. Wat moet ik doen?

Als je fouten ondervindt bij het gebruik van 2FA, neem dan contact op met de admin gebruiker van je kantoor. Zij kunnen 2FA voor je resetten. Je ontvangt een nieuwe QR-code om 2FA opnieuw in te stellen. Verwijder voordat je de nieuwe QR-code scant, het oude Silverfin-account uit je Authenticator-app.