Jullie kunnen in Silverfin ook gebruik maken van de workflows 'Jaarrekening' en 'Vennootschapsbelasting'. Deze workflows werken intuïtief op dezelfde manier als het 'werkdossier' in Silverfin. Ook kan het bijvoorbeeld zijn dat jullie al gewerkt hebben in de workflow 'Vennootschapsbelasting' basis, die al een klein voorproefje gaf van de werking van de Vennootschapsbelasting. Begin dus met te werken in het 'werkdossier' in Silverfin, aangezien de informatie van hieruit alvast zal doorstromen naar de workflows 'Jaarrekening & Vennootschapsbelasting'.

Inhoudstafel

Introductie

Dankzij deze workflows kan je de jaarrekening en de vennootschapsbelasting voor elk van je klanten opmaken, zonder dat je het platform moet verlaten.

Let wel: deze workflows gelden niet voor VZW's & Eenmanszaken.

De workflows gebruiken de real-time data die al op het platform zijn opgeslagen om aan de hand van de juiste standaardtemplates de jaarrekening en de aangifte op te stellen, waarna je ze rechtstreeks kan indienen bij de overheid. Gedaan dus met data exporteren, bewerken en dan weer importeren. Dankzij het Silverfin-platform kan je niet alleen een stuk sneller & efficiënter werken, door tal van foutgevoelige stappen te elimineren, lever je ook betere resultaten af.

Voeg de workflows toe in uw dossier(s)

Je kan zelf kiezen in welke van jouw dossiers je graag de workflows Jaarrekening en/of Vennootschapsbelasting wenst toe te voegen. Dit kan op 2 manieren:

1. Je voegt per dossier manueel de gewenste workflow(s) toe. In jouw dossier klik je op 'Voeg workflow toe' en kies je voor de workflow Jaarrekening en/of Vennootschapsbelasting.
  2. Je voegt de gewenste worfklow(s) toe in alle dossiers, of een groot deel van jouw dossiers, die allen gebruik maken van hetzelfde 'dossiersjabloon' (dit werd op kantoorniveau bepaald). Een admin-user kan dit instellen door te gaan naar 'Sjablonen' en het 'dossiersjabloon' in kwestie te selecteren, waar hij de workflow(s) aan wenst toe te voegen.

In dat dossiersjabloon kan je een of meerdere aanvullende workflows toevoegen.

Op deze manier zal elk dossier dat gebruik maakt van dit dossiersjabloon deze workflows toegewezen kregen en dus in rekening gebracht zullen worden.

Algemene werking 'Jaarrekening & Vennootschapsbelasting'

Deze Masterclasses leggen stap voor stap de werking van deze modules uit, welke templates er gekoppeld zijn vanuit het werkdossier en hoe je een xbrl kan trekken en een pdf kan genereren. Neem deze Masterclasses door alvorens aan de slag te gaan.

Naast de algemene werking van deze modules, raden we ook de volgende masterclasses aan die uitleg geven over:

• Hoe verwerkt u het resultaat op een optimale manier bij het gebruik van de vennootschapsbelasting?
  •  Werking van de toelichting 'Liquidatiereserve' en het doorstromen ervan naar de Vennootschapsbelasting.

Welke info stroomt door vanuit het werkdossier?

Bij Silverfin staan we voor efficiëntie. Daarom stroomt heel wat informatie die je reeds hebt ingevuld in het werkdossier automatisch door naar andere modules. Zo besparen we jou dubbel werk.

Bekijk hieronder het overzicht van alle toelichten/rekeningen met een onderliggende link naar de andere modules:

Optionele extra mogelijkheden

Onderstaande informatie is aanvullend als informatie op de modules Jaarrekening en de Vennootschapsbelasting.

Configuratie bedrijfsgegevens

Het is mogelijk om bepaalde gegevens te configureren op kantoorniveau, zodat je deze niet telkens per dossier opnieuw hoeft in te geven. Dit kan helpen om het manuele werk nog meer te reduceren. Onderstaande artikels beschrijven hoe je dit kan instellen op kantoorniveau, voor zowel de Vennootschapsbelasting als de Jaarrekening:

Vennootschapsbelasting in bulk opladen

Neem onderstaand artikel door om te weten te komen hoe je de Vennootschapsbelasting in bulk kan opladen om vervolgens in te dienen bij de bevoegde instantie.

Uiteraard is er nog heel wat extra informatie te vinden op onze online Helpdesk over specifieke toelichtingen en rekeningen die gebruikt worden in deze modules.  Zijn er zaken waar je geen antwoord op vindt, aarzel dan niet om contact op te nemen!