| Gebruikersrollen | Admin | Personeel | ✗Externe medewerker | ✗Pulse gebruiker |
Dit artikel legt uit hoe je kunt bepalen welke periodes zichtbaar zijn voor je klanten in Pulse. Het behandelt hoe je periodes publiek of privaat maakt, hoe de zichtbaarheidslogica werkt binnen een dossier, en wat er gebeurt met de Pulse-zichtbaarheid wanneer je de synchronisatieverbinding van een dossier wijzigt.
Inhoudstafel
- Hoe werkt de publiek/privaat-status?
- Hoe maak ik een periode publiek?
- Hoe maak ik een periode privaat?
- Wat gebeurt er als ik de sync wijzig?
Hoe werkt de publiek/privaat-status?
- Pulse slaat de publiek/privaat-status niet op per individuele periode. In plaats daarvan houdt het systeem bij tot welke laatste datum Pulse-gebruikers toegang zouden moeten hebben.
- Het publiek of privaat maken van een periode beïnvloedt daarom alle periodes tot of na die datum.
Hoe maak ik een periode publiek?
- Navigeer naar de gewenste periode binnen het dossier.
- Klik op de knop 'Acties'.
- Klik op 'Maak publiek'.
Alle periodes tot en met de geselecteerde periode worden zichtbaar voor de klant in Pulse.
Voorbeeld:
Stel dat de volgende periodes bestaan: 2021, 2022, 2023, 2024 (allemaal privaat).
- Als je naar 2023 navigeert en klikt op 'Maak publiek', worden alle periodes tot en met 2023 (dus 2021, 2022 en 2023) publiek gemaakt.
- 2024 blijft privaat.
Dit betekent dat wie in het dossier werkt, alle periodes tot en met 2023 als klaar beschouwt voor toegang door de klant.
Hoe maak ik een periode privaat?
- Navigeer naar de gewenste periode binnen het dossier.
- Klik op de knop 'Acties'.
- Klik op 'Maak privaat'.

De geselecteerde periode en alle daaropvolgende periodes worden verborgen voor de klant in Pulse.
Voorbeeld:
Stel dat de volgende periodes bestaan: 2021, 2022, 2023, 2024 (allemaal publiek).
- Als je naar 2022 navigeert en klikt op 'Maak privaat', worden 2022 en alle daaropvolgende periodes (2023 en 2024) privaat.
- Alleen 2021 blijft publiek.
Door deze stappen te volgen, kan je bepalen welke periodes toegankelijk zijn voor je klanten. Zo ben je zeker dat alleen afgeronde en goedgekeurde informatie wordt gedeeld.
Wat gebeurt er als ik de sync wijzig?
Als je de synchronisatie van een dossier van de ene boekhoudsoftware naar een andere wijzigt, wordt de Pulse-zichtbaarheid van alle periodes automatisch teruggezet naar privaat voor het volledige dossier.
Dit betekent dat je klant onmiddellijk de toegang verliest tot alle periodes in Pulse, ongeacht wat eerder publiek was gemaakt.
Na het wijzigen van een synchronisatieverbinding dien je de Pulse-zichtbaarheidsinstellingen voor periodes opnieuw te controleren en in te stellen. Navigeer naar elke relevante periode en gebruik de actie 'Maak publiek' om de toegang voor de klant te herstellen.
Als je verdere vragen hebt, neem dan contact op met Silverfin support.
Admin