In Silverfin kun je eenvoudig exports aanpassen om zijn af te stemmen op de specifieke behoeften van je klant. Lees verder om te ontdekken hoe je exports kunt aanpassen met behulp van de drag-and-drop-functionaliteit.

Inhoudstafel

Stappen om een export aan te passen

1. Selecteer een vooraf ingesteld bundel: Begin door een vooraf ingesteld bundel te kiezen uit het dropdownmenu in de sectie 'Exports'.

2. Drag-and-drop blokken: Blokken aan de rechterkant van het scherm vertegenwoordigen verschillende elementen, zoals rekeningen, rapporten, documenten, teksten, correcties en communicaties. Gebruik de drag-and-drop-functie om je export aan te passen.

Rekeningen aanpassen

• Sleep het Rekeningen-blok naar het midden.
  • Open het blok om de rekeningen en/of toelichtingen te selecteren die je in je export wilt opnemen.
  • Zorg ervoor dat de rekeningen of toelichtingen gesterd zijn in de workflow, anders verschijnen ze niet in de export.
  • Verwijder de paperclip als je de bijlage niet wilt exporteren.

Rapporten toevoegen

•  het Rapport-blok naar het midden. Je kunt meerdere rapporten toevoegen door het blok meerdere keren te slepen.
  • Rapporten kunnen worden geëxporteerd met originele of gemapte rekeningnummers.
  • Voor sommige rapporten is er een optie om bepaalde grafieken op te nemen—vink deze aan of uit naar wens.
  • Je kunt ook rijen in een rapport uitvouwen of samenvouwen.

Documenten toevoegen

• Sleep het Document-blok naar het midden.
  • Er verschijnt een pop-up waarmee je kunt kiezen tussen het toevoegen van bestaande documenten uit Silverfin of het uploaden van nieuwe bestanden om in de export op te nemen.

Tekst toevoegen

• Sleep het Tekst-blok naar het midden en selecteer de specifieke tekst die je wilt toevoegen.
  • Als meerdere teksten nodig zijn, sleep dan extra blokken.

Correcties toevoegen

• Sleep het Correcties-blok naar het midden.
  • Kies of je alleen interne aanpassingen, alleen externe aanpassingen of beide wilt exporteren.
  • Je kunt ook beslissen of je de originele rekeningnamen en nummers (zoals in het boekhoudsysteem) in de export wilt weergeven—handig voor transparantie naar de klant toe.

Communicatie toevoegen

• Sleep het Communicatie-blok naar het midden.
  • Houd er rekening mee dat je alleen de volledige communicatie kunt exporteren—er is geen optie om te filteren op notities, TODO's of interne/externe communicatie.
Als je hulp nodig hebt bij het aanpassen van het lettertype en de marges in je export, neem dan contact op met een admin gebruiker die de bundelinstellingen op kantoorniveau kan aanpassen.

Cover pagina en inhoudstafel

• Bij het aanpassen van de export kun je ervoor kiezen om een Cover pagina en inhoudstafel op te nemen door de desbetreffende opties aan of uit te vinken.
  • Admin gebruikers binnen het kantoor zijn verantwoordelijk voor het aanpassen van de cover pagina.
  • Voor elk blok kun je een titelblad, header of footer toevoegen.
  • Deze elementen worden aangepast door admin gebruikers die bundels op kantoorniveau aanmaken.

Het voltooien van je aangepaste export

Zodra je alle benodigde elementen hebt toegevoegd en gerangschikt, klik je op de groene knop Genereer export om je aangepaste export te genereren.